Drawnimal voor iPhone en iPad is Apple’s App van de Week

Drawnimal voor iPhone en iPad is Apple's gratis App van de Week. Met de geestige teken-app kun je fantasiebeesten van een iPhone maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

voorbeeldApple heeft kinderapp Drawnimal uitgeroepen tot gratis App van de Week. Met de app kun je een iPhone of iPad op een vel papier leggen en om het apparaat heen tekenen om een dier te maken. Zo maken kinderen een fantasiebeest dat ze staarten, poten of een zelfbedacht lijf kunnen geven. Drawnimal is voorzien van 23 verschillende dieren, zoals een alligator, een beer en een kat. Als je op hun hoofd tikt krijg je een leuke animatie te zijn. Dan zal de walvis bijvoorbeeld luchtbellen blazen, of de zebra zijn strepen verliezen. Normaliter kost Drawnimal €1,79, maar deze week kun je de app gratis installeren.

catOm het meeste plezier uit Drawnimal te halen is de volgorde overigens cruciaal. Je legt eerst de iPhone op een stuk papier, zoekt een beest uit en tekent daarna een tekening om de telefoon heen. De app geeft hiervoor een tekenadvies, maar het staat kinderen natuurlijk vrij om deze uit te breiden of op te leuken. Als de tekening klaar is tik je op Play. Nu zie je ineens het hoofd van een dier in de zelfgemaakte tekening. Tik op het hoofd voor een kleine animatie.

Al met al is Drawnimal een leuke app, met maar één nadeel: met een onbedoelde swipe omhoog veeg je het getoonde tekenbeest alweer weg. In de app is ieder dier overigens gekoppeld aan een letter van het alfabet, maar wel op basis van de Engelse taal. De E is voor Elephant, de L voor Lion. Gelukkig komen de beginletters vaak overeen met Nederlandse dierennamen en draait de app vooral om het tekenen van fantasiebeesten.

Downloaden: Drawnimal (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:43
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.