office-ipad-tafel

Binnenkort printen vanuit Office voor iPad

Microsoft Office voor iPad krijgt binnenkort printfuncties, zodat je documenten ook kunt afdrukken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

office-ipad-tafelMicrosoft voor iPad is bij de gebruikers in goede aarde gevallen. In de App Store staan Word, Excel en PowerPoint op nummer 1, 2 en 3 in de lijst met populairste gratis apps. De slechte waarderingen in de App Store worden vooral veroorzaakt door mensen die vooraf nog niet hadden gezien dat je een Office 365-abonnement nodig hebt. Maar over de functies wordt niet veel geklaagd: er zitten behoorlijk wat functies in, meer dan je onderweg nodig zou hebben om een document of spreadsheet te bewerken. Eén functie mist echter: het afdrukken van documenten. Maar Microsoft heeft beloofd, dat Office voor iPad in een toekomstige update een printfunctie krijgt.


Eigenlijk is het afdrukken van documenten anno 2014 wat uit de tijd, maar er zullen nog genoeg mensen zijn die liever met een dikke map met papieren een vergadering in gaan. Dat kan! Maar dan moet je nog wel even wachten.

In reviews van Office voor iPad die inmiddels zijn verschenen, valt op dat niemand klaagt over het gebrek aan een printfunctie. Veel mensen zijn blijkbaar al helemaal gewend aan papierloos werken. Logisch ook eigenlijk, want als je op de iPad alle documenten al bij de hand hebt, waarom zou je ze dan nog willen afdrukken? Bij het ontwikkelen heeft Microsoft vooral gekeken naar functies die je op de iPad zou willen doen, zei een woordvoerder van Microsoft:

Office voor iPad is vanaf de grond af ontworpen voor de iPad en voor de productiviteitsscenario’s waar de iPad geschikt voor is. Bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie geven, nakijken en annoteren van een Word-document of aanpassen van een financiële analyse in Excel.

Zit jij te wachten op een printfunctie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.