Beats

‘Beats in gesprek met Apple over muziekdienst Project Daisy’

Apple zou met Beats willen samenwerken aan muziekdienst Project Daisy. Tim Cook, Eddy Cue en Beats-CEO Jimmy Iovine zijn hierover in gesprek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BeatsTim Cook is in gesprek geweest met Beats-CEO Jimmy Iovine, over een potentiële samenwerking voor de nieuwe Beats-muziekdienst Project Daisy. Dit vertellen anonieme bronnen aan Reuters. Ook Eddy Cue zou hebben deelgenomen aan de gesprekken. Tot nu toe zou Apple enkel interesse hebben getoond in het verdienmodel en het uitrolplan van Project Daisy. Hoe de twee exact willen samenwerken is nog niet aan bod gekomen.

De gesprekken tussen Cook en Iovine zijn interessant, omdat de Beats-topman eerder nog stelde een decennium geleden hetzelfde met Steve Jobs te hebben geprobeerd. Jobs had toen geen interesse om platenmaatschappijen te betalen wat ze vroegen.

Er werd in het verleden al vaker over een muziekdienst van Apple gespeculeerd, om zo te concurreren met bijvoorbeeld Spotify. Met iTunes Match biedt Apple een mogelijkheid om je muziek vanuit de cloud te beluisteren, maar hiermee heb je niet toegang tot een gigantische bibliotheek zoals bij Spotify het geval is. Een samenwerking met Beats zou kunnen betekenen dat Project Daisy geïntegreerd wordt in iOS 7. Dan moeten de gesprekken daar uiteraard wel op uitkomen. Zoals we al zeiden: de exacte details rond de samenwerking moeten nog aan bod komen.

Beats kondigde Project Daisy in januari 2013 aan. Exacte details over de muziekdienst werden nog niet bekendgemaakt, maar het bedrijf zei wel dat onder andere Trent Reznor bij de dienst betrokken zal zijn. Project Daisy zou in de tweede helft van 2013 kunnen verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 16:01
Categorieën Apps, Diensten, Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen itunes radio, project

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.