Gerucht: ‘Productie iPhone 5S bij Foxconn gestart’

De productie van de iPhone 5S is bij Foxconn al gestart, aldus een bron bekend met Apple's productieketen tegenover Macotakara.

iPhone 5SFabrikant Foxconn is nu al begonnen met de productie van de iPhone 5S. Dit schrijft het Japanse Macotakara op basis van een bron binnen Apple’s productieketen. Omdat het ontwerp nagenoeg gelijk is aan de iPhone 5, zou Foxconn bestaande productielijnen kunnen gebruiken door hooguit een paar kleine aanpassingen te maken. Eerder deze week werd nog beweerd dat de iPhone 5S al in juli of augustus op de markt zal verschijnen.

De iPhone 5S zal er hetzelfde als zijn voorganger uitzien en een betere camera en snellere processor krijgen. Geruchten wijzen ook op een betere flitser voor de camera. Analist Ming-Chi Kuo vermoedt dat Apple daarnaast een vingerafdrukscanner zal toevoegen. Macotakara’s rapport maakt dat iets onwaarschijnlijker: voor zo’n toevoeging zou er wellicht een grotere aanpassing in de productielijn nodig zijn, terwijl er wordt benadrukt dat er amper aanpassingen nodig zijn.

Macotakara heeft het in het verleden bij het rechte eind gehad. Zo voorspelde de site het nieuwe uiterlijk van de iPod touch. De site baseert zich ditmaal op één bron, waarvan we niet weten of hij in het verleden ook al kloppende feiten heeft gelekt. Of ze ook nu gelijk hebben weten we pas als Apple de iPhone 5S daadwerkelijk op de markt brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 9:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.