BatteryCenter: nieuwe widget voor het iOS 5 Berichtencentrum (jailbreak)

BatteryCenter is een nieuwe widget van Aaron Wright, de man die eerder de MusicCenter-widget maakte. BatteryCenter toont in het berichtencentrum de huidige batterijlading en -status.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

batterycenterIn iOS 5 is een nieuw Berichtencentrum ingevoerd: een lijstje dat in beeld komt wanneer je met je vinger een omlaaggaande beweging over het scherm maakt. Maar jailbreakers zijn er al snel achter gekomen dat je ook zelf widgets kunt maken. Na een Hello World-widget, MusicCenter en Widget Task is er nu een volgende widget gemaakt: BatteryCenter. Het toont de actuele batterijlading in je notificatiemenu, met percentage en aanduiding of de batterij wordt geladen.

De widget is gemaakt door Aaron Wright, die eerder ook MusicCenter maakte. Die is wel een stuk functioneler, want eigenlijk voegt BatteryCenter niet zoveel toe in vergelijking met het batterij-icoontje dat je standaard al bovenin het scherm ziet. Bij MusicCenter is ontwikkelaar Wright van plan om muziekknoppen en een Twitter-optie toe te voegen. Beide widgets zijn verkrijgbaar in Cydia via de repo cydia.wrightscs.com.

En voor de volledigheid: iOS 5 komt pas deze herfst beschikbaar voor gewone gebruikers. Ontwikkelaars kunnen er al mee aan de slag, dankzij een betaversie. Apple heeft nog niet bekendgemaakt of het voor externe ontwikkelaars ook mogelijk wordt om widgets te ontwikkelen. Technisch gezien, kan het wel, zoals deze jailbreak-ontwikkelaars laten zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:13
Categorie Jailbreak
Onderwerpen batterij, jailbreak, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.