Batterijvretende apps sluiten in iOS 8 automatisch af

In iOS 8 zullen batterijvretende apps automatisch worden afgesloten, blijkt uit een WWDC-presentatie van Apple. Ook werken VoIP-apps anders.

ios battery chargingiOS 8 gaat ervoor zorgen dat apps je batterij niet ongemerkt leegtrekken. In iOS 8 is een nieuwe functie ontdekt, die de achtergrondprocessen continu in de gaten houdt. Veroorzaakt een op de achtergrond draaiende app een te zware belasting van de processor, dan wordt deze automatisch afgesloten door iOS 8. Het is te vinden in de WWDC-video ‘Writing Energy Efficient Code, Part 2’, die voor iedereen online te bekijken is.


Apple benadrukt dat processorkracht- en accuvretende apps worden afgesloten, dat de ontwikkelaar een tik op de vingers krijgt en het verzoek krijgt het probleem op te lossen. De nieuwe functie is na 7:30 minuten in de video te zien. Het afsluiten van apps werkt alleen als een bepaalde grenswaarde wordt overschreven, al geeft Apple niet aan waar die grens dan precies ligt. Normaal functionerende apps zullen gewoon actief blijven. In iOS 8 is het ook mogelijk om het accuverbruik per app te bekijken.

cpu monitor

Ook vertelt Apple (na 35:30 minuten) over een wijziging voor VoIP-apps zoals Skype en Viber. In iOS 8 regelen deze apps niet meer zelf de verbinding tussen server en iPhone, maar wordt dit geregeld door Apple’s PushKit-framework. Dit voorkomt dat apps kunstmatig de verbinding te lang open laten staan, waardoor je batterij sneller leegloopt. De Facebook-app werd berucht om z’n batterijverbruik, juist omdat ze probeerden om continu verbinding te houden. PushKit zorgt ervoor dat je toch bereikbaar bent en dat pushberichten gewoon binnenkomen, ook als je de betreffende app uit de multitasking-lijst hebt verwijderd.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: batterijverbruik per app zien

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.