Batterij sneller leeg na iPhone 1.1.1 upgrade

Een opmerkelijk groot aantal mensen die de upgrade naar 1.1.1 hebben gemaakt, merken een veel kortere batterijduur van de iPhone. Met twee maatregelen kun je er op korte termijn iets aan doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone BatteryOpmerkelijk veel mensen klagen op het Apple-discussieforum over een veel kortere batterijduur na het upgraden van de iPhone naar firmware 1.1.1. Sommige mensen moeten in de loop van de dag opladen terwijl ze voorheen de iPhone de hele dag zonder bijladen konden gebruiken. Daarnaast worden er – onder andere door onze vaste tipgever Grant – problemen met Wi-Fi genoemd, waarbij vooral de verbinding erg instabiel is.

Er zijn drie maatregelen die je op dit moment zou kunnen nemen:

Maatregel 1: Vergeet draadloze netwerken
Zorg dat de iPhone niet steeds verbinding probeert te maken met bepaalde draadloze netwerken. Ga hiervoor naar Settings > Wi-Fi. Tik op de pijl naast elk Wi-Fi-netwerk en kies Forget this Network. Ga terug naar het Wi-Fi-scherm en maak handmatig verbinding met het gewenste netwerk. Je kunt Wi-Fi ook compleet uitschakelen, als je het niet nodig hebt.

Maatregel 2: Voer update 1.1.1 opnieuw uit
Dit is niet iets wat je zomaar even doet, maar kan wel de moeite waard zijn. Je moet hiervoor het bestand met de iPhone 1.1.1 update van je computer wissen, de iPhone restoren, de update nogmaals downloaden en daarna opnieuw installeren.

Maatregel 3: Herinitialiseer de batterij
Door de batterij compleet opnieuw te initialiseren zou je weer je oude batterijniveau moeten kunnen halen, aldus een post in het Apple Discussion Forum. We hebben het nog niet kunnen testen, maar zijn wel benieuwd naar de resultaten. Lees wel die hele discussie door, omdat er ook een hoop ‘ruis’ wordt geplaatst.

  • Op een Mac kijk je in de map ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates.
  • Op een Windows-pc kijk je in de map C:\Users\JouwNaam\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\ of C:\Documents and Settings\JouwGebruikersnaam\application data\apple computer\itunes\iphone software updates\.

Verplaats het bestand iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw naar een andere lokatie. Verbind de iPhone met de computer, open iTunes en kies Restore.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2007, 17:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen batterij, firmware, upgrade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.