Prijs van DRM-vrije iTunes Plus omlaag naar 99 cent

Apple heeft de prijs voor veel DRM-vrije nummers (iTunes Plus) verlaagd van $1,29 naar $0,99. Door de maatregel is er geen verschil meer met normale muzieknummers, maar het aanbod blijft beperkt tot EMI.

iTunesHet is alweer een behoorlijke tijd geleden dat Apple iTunes Plus invoerde, de DRM-vrije muziek waarvoor je $1,29 per nummer moest betalen. Ars Technica’s weblog Infinite Loop meldt dat Apple de prijs van drm-vrije nummers van EMI nu verlaagd heeft naar 0,99ct, waardoor ze net zoveel kosten als normale nummers mét DRM. Een hoop tracks en albums zijn al in prijs verlaagd.

De prijsverlaging zal voor alle iTunes Plus-nummers gaan gelden en de wijziging moet na vandaag compleet zijn doorgevoerd. Voorlopig is het alleen nog muzieklabel EMI die als enige de DRM-vrije tracks op iTunes aanbiedt, al zouden er ook wat onafhankelijke platenlabels bij kunnen komen. Concurrenten zoals Amazon en Wal-Mart brengen in de VS inmiddels ook al DRM-vrije muziek uit voor $0,99. En dat, terwijl de platenlabels klagen dat de huidige prijzen nu al te laag zijn.

De lagere prijs van $0,99 past in ieder geval wel in Apple’s strategie om één vaste prijs voor alle muzieknummers aan te bieden. Verder is er straks geen reden meer om muzieknummers met DRM te kopen, waardoor Apple ze net zo goed uit het assortiment zou kunnen verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2007, 10:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.