saffierglas

‘Apple’s saffierfabriek maakt vanaf februari belangrijke component’

Apple wil haast maken met een fabriek voor saffierglas in Arizona. Er moet een belangrijke component worden geproduceerd.

saffierglasApple maakt haast met het productieklaar maken van de nieuwe saffierglasfabriek in Mesa (Arizona). Er zal een belangrijke nieuwe component worden gemaakt, volgens documenten die in handen zijn gekomen van 9to5Mac. De fabriek moet in februari open zijn, zodat de productie van saffierglas kan beginnen. Uit de documenten blijkt dat Apple-topman James J. Patton een verzoek heeft ingediend om versneld de benodigde goedkeuringen en vergunningen te krijgen om in februari 2014 van start te gaan.

Patton is Deputy Director of Global Trade Compliance bij Apple. Zowel Apple als productiepartner GT Advanced zijn druk bezig om sollicitanten te werven voor de nieuwe fabriek. De documenten onthullen ook dat de saffierglasfabriek een ‘kritische nieuwe subcomponent’ voor Apple’s consumentenelektronica gaat maken. Er wordt ook uitgelegd waarom voor productie in de VS is gekozen:

This high-tech manufacturing process will create a critical new sub-component of Apple Products to be used in the manufacture of the consumer electronics that will be imported and then sold globally. By pulling this process into the U.S., Apple will be using cutting edge, new technology to enhance and improve the consumer products, making them best in class per product type.

saffier Momenteel wordt het materiaal gebruikt om de cameralens van de iPhone te beschermen en ook in de Touch ID-homeknop is saffierglas aanwezig. Er wordt gesproken over volledige schermen van saffierglas of een OLED-scherm voor de iWatch. Volgens de Taiwanese nieuwssite Apple Daily is Foxconn in Azië al begonnen met de productie van een eerste reeks van 100 iPhone-prototypes, voorzien van een scherm, gemaakt van saffierglas. Ook uit een patentaanvraag bleek dat Apple de mogelijkheden onderzocht om toestellen met een scherm van saffierglas te maken. Het zou als vervanger moeten dienen voor Gorilla Glass, dat nu nog sterker en goedkoper te produceren is. Eerdere pogingen van Apple om saffierglas in schermen te verwerken, liepen op niets uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 8:36
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.