Nintendo bevestigt: geen iOS-games, wel apps in de maak

Nintendo gaat geen games voor iOS uitbrengen, maar wel smartphone-apps die Nintendo Network en andere diensten aanbieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nintendo iPhone controllerNintendo wil apps voor smartphones en tablets gebruiken om bepaalde diensten aan te bieden. Dit heeft Nintendo-president Satoru Iwata bevestigd in een bericht aan investeerders en zakelijke contacten. De apps zijn niet bedoeld om geld mee te verdienen, maar om gebruikers “informatie te verschaffen over Nintendo-producten”. Daar blijft het voor nu echter bij: daarmee komt er een eind aan alle geruchten over Nintendo-games voor iOS.

De Nintendo-apps worden volgens Iwata meer dan simpele promotiemiddelen. De exacte app-plannen liet de Nintendo-topman verder niks over los, maar hij bevestigde wel dat de apps gebruik zullen maken van Nintendo Network. Deze online dienst wordt gebruikt voor de online mogelijkheden van de Nintendo 3DS en Wii U.

Door Nintendo Network beschikbaar te stellen op iOS zou het mogelijk zijn om bijvoorbeeld de Nintendo eShop op de iPhone en iPad toegankelijk te maken. Je zou dan een Nintendo-game kunnen kopen vanuit de app, waarna hij wordt gedownload op je Nintendo-apparaat. Het lijkt ook aannemelijk dat Nintendo’s apps zullen inhaken op Nintendo’s sociale netwerk Miiverse. Deze is op het moment al op iOS toegankelijk via een mobiele website.

Iwata bevestigde ook dat er geen plannen zijn om Nintendo’s belangrijkste software op platformen van derden uit te brengen. Het lijkt daarom zeer onwaarschijnlijk dat er games van Nintendo in de App Store voor iOS verschijnen. Eerder speelde er geruchten over demo’s van Nintendo-spellen op smartphones, maar een woordvoerder van Nintendo ontkende al snel de plannen.

Eerder heeft Iwata al investeerders moeten overtuigen dat Nintendo geen iOS-games moet gaan maken. De Nintendo-topman gelooft er in dat het bedrijf zich het beste kan blijven richten op eigen hardware en games daarvoor, maar investeerders zien dat de mobiele gamesmarkt steeds meer omzet maakt. Ondertussen zijn er geruchten over een Apple TV met een App Store, die volgens één van de makers van de originele Xbox een grote concurrent voor spelcomputers zal worden.

Afbeelding: Concept Nintendo-gamecontroller

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:32
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.