Reacties voor: Apple’s onderwijsevenement nu online te bekijken

De video van het onderwijsevenement van 19 januari 2012 is nu online te bekijken via de website van Apple. Je kunt de video ook lokaal opslaan als videopodcast op je iPhone of iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Leuk, iedereen gaat nu de iPad gebruiken op school, maar wat als…. de batterij plat is… oeps! daar gaat het strak plan :p

  2. Na een uur studeren op een iPad zal je het wel voelen aan je ogen. Nee dank u, mooi initiatief maar geef mij maar papieren boeken.

  3. En welk kind kan de verleiding nou weerstaan spelletjes te gaan spelen of iets anders te doen. Daar is de iPad namelijk veel te leuk voor :p

    Het zou misschien werken op hbo/wo niveau, waar de studenten vanuit zichzelf willen studeren i.p.v. dat ze moeten. Dan zullen minder snel afgeleid raken.

  4. @Tom: Jij hebt nergens last van als je lang naar een boek tuurt? En wel als je dat lang doet naar een scherm? Vreemd…

  5. Super geweldig dit van Apple. Net ook mn iBooks geupdate en life on earth gedownload (of in ieder geval mee bezig). Het boek heeft namelijk een (voorlopige) bestandsgrootte van bijna 1gb. En als k het goed heb zou dit slechts om de eerste paar hoofdstukken gaan?
    Ben benieuwd hoe dat in de toekomst gaat op een ipad 16gb. Zou een waste of effort zijn als deze al vol raakt na 5 boeken (incl muziek, games etc). Of valt het allemaal wel mee?

  6. wat een reacties … dat is nu juist het doelpubliek … de jeugd die informatie leergierig is en liefst in een zo intens mogelijke beleving.
    De ipad met ibooks 2 maakt content makers het mogelijk om juist die interactie-ervaring in de boeken te stoppen op een educatieve manier.
    Ja … de scholen dienen er voor te zorgen dat de batterijen ten allen tijde kunnen opgeladen worden (maar ik ga er van uit dat niemand 6 a 8 uur aan één stuk op dat scherm gaat turen zonder dat er (oplaad) pauzes zijn … )
    Ja … de van nature geïnteresseerde doelpubliek is jong (de 6 tot 12 jarigen) dus het aanbod moet ook gemaakt worden voor dat doelpubliek
    Ja … er is een prijskaart aan verbonden en dus niet bereikbaar voor iedereen

    Maar velen (en ja VELEN) anderen is dit een nieuwe manier om snellere en betere informatievergaring te doen … het succes zal afhangen van de content makers …

  7. @vincefra: Het succes zal afhangen van de gebruikers. Zoals al aangegeven word is de verleiding om een spelletje te spelen (youtuben, facebooken, enzovoort) ipv je leerstof te openen veelste groot. Dit zou geblokkeerd kunnen worden, maar waarom zou een school of ouder dan in vredesnaam investeren in iPads van 500eu?

    Ik denk wel dat tablets (of e-readers) zullen verschijnen in het klaslokaal, puur omdat het uiteindelijk veel goedkoper zal zijn dan schoolboeken, maar dan wel een tablet met veel minder (verleidelijke, afleidende) mogelijkheden dan een iPad.

    Een iPad (of ieder soortgelijke tablet) zou geschikt zijn voor leerlingen van vwo/hbo/universitair niveau (om maar even te genaraliseren), maar voor jonge studenten en/of studenten van lager niveau absoluut niet.

  8. dit is wel erg mooi voor jongeren als voor degene die op school zitten en les geven, straks moet iedereen aan de ipad 2. Zielig voor mij want ik wil er wel één hebben maar hij is te duur coor mij, ik zou er wel graag 1 willen hebben, best wel handig, want mijn zwager heeft er 1, schitterend voor degene die er al 1 hebben.

  9. wel heel mooi als iedereen een ipad of een macbook op school gebruikt. ik zal het ook zo graag willen maar we hebben dan een probleem als je een keer je ipad laat vallen en het beeld breekt zal het veel kosten tenminste voor de school.

    dat is dan een nadeel daarvan anders is een ipad heel handig licht en je hebt niks te maken met het sjouwen van boeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.