‘Apple’s 64-bits A7-chip veroorzaakte paniek bij Qualcomm’

De 64-bits-processor in de A7-chip was een stomp in de maag voor Qualcomm, aldus bronnen binnen het bedrijf. Ze hadden amper voorbereid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

a7 in iphone 5sDe introductie van de A7-chip in de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini Retina was een pijnlijke klap voor concurrerende chipmaker Qualcomm, zo vertelt een bron binnen het bedrijf aan Hubspot. Qualcomm was verbaasd om te zien dat Apple nu al de stap naar 64-bits maakte en had zich amper voorbereid. De concurrent introduceerde onlangs een concurrerende 64-bits-chip, maar deze is pas ergens in de tweede helft van 2014 beschikbaar voor smartphonemakers.


De Qualcomm-medewerker vertelde volgens Hubspot het volgende:

De 64-bits Apple-chip was een stomp in de maag voor ons. Niet alleen voor ons, maar eigenlijk voor iedereen. We waren compleet verbijsterd, verbaasd en onvoorbereid. Op het moment is er nog niet sprake van een groot prestatieverschil, omdat de meeste software er nog geen gebruik van kan maken. Maar volgens Spinal Tap-begrippen is hij 32 keer beter, waardoor iedereen hem nu wil.

Vlak na de onthulling van de A7-chip zei Qualcomm-topman Anand Chandrasekher dat de 64-bitsprocessor een marketinggimmick is, maar later werd deze uitspraak door het bedrijf teruggetrokken. Chandrasekher moest een paar weken later van positie binnen het bedrijf veranderen.

Lees meer over 64-bits iPhones en iPads in ons dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 16:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 64-bit, a7, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.