Zynga neemt maker Clumsy Ninja over, ontslaat eigen personeel

Zynga heeft NaturalMotion overgenomen, ontwikkelaar van CSR Racing en Clumsy Ninja voor iOS. Er is 527 miljoen dollar betaald.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ICS Clumsy Ninja Game van de Week iOSSpelontwikkelaar Zynga heeft de overname van NaturalMotion bekendgemaakt. Natural Motion is onder andere verantwoordelijk voor Clumsy Ninja en CSR Racing, twee populaire iOS-games die door Apple tijdens een keynote zijn getoond. Zynga heeft volgens TechCrunch 527 miljoen dollar neergelegd voor de gamestudio. De overname werd wel op een wat zuur moment aangekondigd: Zynga maakte tegelijk bekend 15 procent van het personeel te ontslaan om kosten te besparen. 314 medewerkers staan daarom op straat.

Zynga-CEO Don Mattrick is enthousiast over de overname:

Door de kracht van NaturalMotion te combineren met Zynga’s sociale functies tijdens het spelen van live games, hebben we een grote kans om de game-industrie opnieuw te definiëren en blockbusters te produceren.

Zynga nam in het verleden vaker spelontwikkelaars over om hun gamesaanbod uit te breiden. In 2012 werd bijvoorbeeld Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP door Zynga in huis gehaald voor 200 miljoen dollar. Dat liep niet goed af: een jaar later werd de spelstudio door Zynga gesloten toen 520 Zynga-medewerkers werden ontslagen.

Er bestaat een kans dat de overname van NaturalMotion beter afloopt. OMGPOP werd overgenomen vlak nadat Draw Something een hit werd, waardoor Zynga de snel dalende populariteit van het spel niet zag aankomen. CSR Racing en Clumsy Ninja staan inmiddels al een tijd in de App Store en hebben daarom kunnen bewijzen wat ze op lange termijn voor Zynga kunnen betekenen.

Downloaden:

  • Clumsy Ninja (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)
  • CSR Racing (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:31
Categorie Uncategorized
Onderwerpen clumsy ninja, racegame, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.