iTV zwart gebogen 2

Apple zoekt personeel voor ‘niet aangekondigde platformen’

Apple is op zoek naar medewerkers voor 'nog niet aangekondigde platformen'. Mogelijk betreft het de iWatch en Apple TV (iTV)
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTV zwart gebogen 2Tim Cook is druk bezig om zijn belofte voor nieuwe productcategorieën dit jaar waar te maken. In een nieuwe vacature is Apple namelijk op zoek naar een Instrumentation Design / NPI Engineer, een werknemer die aan de slag zal gaan met “nog niet aangekondigde platformen”. Dit is de tweede vacature in korte tijd waarin Apple verwijst naar totaal andere producten: afgelopen week was Apple op zoek naar fitnessexperts die hoogstwaarschijnlijk met de iWatch aan de slag mogen.

De nieuwe platformen staan volgens Apple’s vacature naast de iPhone, iPad, Mac en Apple-accessoires. Het is daarom uitgesloten dat Apple naar deze bestaande productcategorieën verwijst.

De vacature laat in het midden welke platformen Apple exact bedoelt, maar eerdere geruchten vertellen het nodige. Naast een groeiend aantal verhalen over een iWatch, lezen we ook steeds meer over een Apple-televisie en een vernieuwd model van de huidige Apple TV. Die laatste kan mogelijk apps en games installeren, een mogelijkheid waar Nederlandse omroepen zeer geïnteresseerd in zijn.

Dit is voor het eerst in tijden dat we een prominente positie bij Apple voorbij zien komen die niet direct is gerelateerd aan gezondheid en fitness. Apple lijkt steeds meer gezondheidsexperts te verzamelen voor de iWatch, waaronder een Nederlandse slaapexpert. Deze nieuwe Apple-medewerkers zouden echter niet hun expertise in de iWatch verwerken, maar helpen ondermeer met het logisch integreren van simpele horlogedata in een nieuwe app genaamd Healthbook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 22:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.