Flappy Bird-maker werkt alweer aan nieuwe games

Ontwikkelaar Dong Nguyen werkt aan drie nieuwe Flappy Bird-achtige spellen. Vier van zijn simpele spelletjes zijn nu al te spelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Flappy Bird iPhone verslavingDong Nguyen mag zijn gigasucces Flappy Bird dan hebben teruggetrokken uit de App Store en Google Play Store: hij houdt nog niet op met het maken van games. De 29-jarige Vietnamese ontwikkelaar is momenteel bezig met drie prototypes voor volgende games. Qua spelidee verschillen ze vermoedelijk niet al teveel van Flappy Bird. Net zoals zijn andere games Super Ball Juggling en Shuriken Block, beloven ze vooral simpel van opzet te worden.


Ninjas Assault Flappy Bird makerDat wordt duidelijk in een interview dat Dong Nguyen geeft aan de Wall Street Journal. Het grootste voordeel aan het succes van Flappy Bird vindt hij dat hij meer vrijheid en vertrouwen heeft om meer spellen te maken. Volgens de ontwikkelaar is er ook meer belangstelling voor zijn games die nog niet zijn uitgebracht voor iPhone en Android: Ninjas Assault en Droplet Shuffle.

Die spellen kan je via de links beide in de browser op je telefoon spelen. In de eerste richt je werpsterren op ninja’s die je verdedigingsmuur aanvallen. Droplet Shuffle is letterlijk balletje balletje waarin je elke beurt de twee cupjes aanwijst waaronder een balletje ligt.

Afgelopen zondag trok Dong zijn Flappy Bird terug uit de App Store. Geruchten deden de ronde dat het te maken had met een claim van Nintendo vanwege de gelijkenis met de groene Super Mario-buizen in het spel, of omdat Dong het succes van het spel zou hebben gekocht met bots die downloads en recensies in de App Store genereerden. Dong zegt de app te hebben teruggetrokken omdat het nooit de bedoeling was dat mensen het uren achter elkaar zouden spelen.

“Ik wilde een spelletje maken dat mensen een paar minuten zou kunnen vermaken, maar het spelletje was gewoon te verslavend.”

Flappy Bird kwam mei vorig jaar al uit op iPhone en iPad, maar de app leed een anoniem bestaan in de App Store. Totdat YouTuber PewDiePie het spel betitelde als een van zijn favoriete games in een video. De vermelding op het kanaal met 20 miljoen abonnees zorgde voor een toestroom van extra gebruikers – hoewel weer anderen beweren dat het spel daarvoor ook al ineens hoog in de App Store stond. De gekte is inmiddels gestegen tot ongekende hoogte. Nadat de app zondag door Dong werd verwijderd uit de App Store, werd gisteren een iPhone met Flappy Bird erop aangeboden op eBay die minstens 1000 euro moest opbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 13:14
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.