social-media-cloud

Apple zoekt hoofd social media

Apple is op zoek naar een hoofd social media. Maar je gaat niet in Cupertino zitten, om Tim Cook tips over Twitter te geven.

social-media-cloudBen je helemaal thuis in social media en wil je Tim Cook wel eens vertellen hoe hij beter kan tweeten en facebooken, dan is er nu een mooie kans. Apple is op zoek naar een hoofd Social Media & Content. De gelukkige gaat richting geven aan de social media-strategie van Apple, maar je gaat niet vanuit Cupertino werken.

De standplaats is Culver City vlakbij Los Angeles, waar Beats Electronics is gevestigd. Ook bevindt het kantoor zich vlakbij het reclamebureau van Apple, Media Arts Lab. Er zijn aanwijzingen dat Apple van plan is om de complete social media- en marketing-afdelingen onder te brengen bij Beats, dat tot nu toe erg succesvol is geweest op beide terreinen. Apple nam eerder al Musa Tariq in dienst, die voor Nike en Burberry zijn sporen al had verdiend op het gebied van social media. Tariq is nu aangesteld als Digital Marketing Director voor de retailtak van Apple, waar hij opnieuw samenwerkt met zijn vroegere baas, Angela Ahrendts.

Apple zou wel iets meer activiteiten kunnen ontplooien op het gebied van social media. Tim Cook en Phil Schiller roepen af en toe iets via Twitter, maar een duidelijk beleid zit daar niet in. Wel kwamen er gaandeweg meer accounts voor de App Store, iBooks, iTunes U en dergelijke. Via YouTube kun je de reclamefilmpjes van Apple bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2014, 21:41
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.