transmit-icoon-groot

Transmit-app stuurt niets meer naar Dropbox en iCloud Drive

De Transmit-app kan niet langer bestanden uploaden naar iCloud Drive, Dropbox, Evernote en meer door een geniepig regeltje van Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

transmit-icoon-grootApple heeft ontwikkelaar Panic op de vingers getikt. De app Transmit mag niet langer bestanden sturen naar Dropbox en iCloud Drive. De functie is inmiddels verwijderd uit Transit, op verzoek van Apple. De reden? In Apple’s grote boek met regels staat, dat apps geen content mogen uploaden naar iCloud Drive, tenzij de content door de app zelf is gemaakt. Een tekstverwerker waarmee je teksten schrijft en daarna op iCloud Drive opslaat, mag dat wel. Maar een filemanager zoals Transmit voldoet niet aan de regel.

De bestandsbeheerder Transmit verscheen kort na het vrijgeven van iOS 8. Er zaten diverse functies in die gebruik maken van de vernieuwingen in deze nieuwe iOS-versie, zoals Extensibility. Daarmee stuur je bestanden naar meerdere diensten, zoals Dropbox en iCloud Drive. In een blogpost legt de ontwikkelaar uit wat er gebeurd is. Uploaden mag wel, downloaden niet. Het staat in regel 2.23 van de voorwaarden van ontwikkelaars.

transmit-upload-icloudHet dwong de ontwikkelaar ertoe om de Send-functie helemaal te verwijderen omdat in de gebruikte Share Sheet voor andere diensten automatisch ook iCloud wordt vermeld (zie afbeelding). Je kunt dat niet aanpassen. Uploaden naar Box, Evernote en andere diensten is daardoor ook verdwenen uit de app.

Panic hoopt nu dat het verhaal veel publiciteit krijgt, zodat Apple-medewerkers nog eens achter hun oren gaan krabben of het wel zo’n goed idee is om de Share Sheet niet-aanpasbaar te maken. Of liever nog: dat ze besluiten om de makers van Transmit toch toestemming te geven om bestanden te uploaden naar iCloud Drive.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 12:18
Categorie Apps
Onderwerpen transmit, widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.