iCulture iKids logo

iKids week 9: Woezel en Pip, Club Penguin SoundStudio en meer

In de iKids van week 9 bespreken we de nieuwe apps van Woezel en Pip en Dora en haar vriendjes, maar ook muziek maken met Club Penguin SoundStudio.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoDora the Explorer, Woezel en Pip: niet de kleinste namen in kinderland. Sinds deze week hebben beide populaire fenomenen eigen Nederlandstalige apps, die in deze iKids natuurlijk worden besproken. Ook komt de nieuwste app van Disney-imperium Club Penguin aan bod, waar kinderen los kunnen gaan met muziek, als een echte dj achter het mengpaneel. Veel speelplezier!

Dora en haar vriendjes

Dora en haar vriendjesDat Dora the Explorer apps op haar naam heeft staan wisten we al, maar sinds kort is haar belangrijkste applicatie ook in het Nederlands beschikbaar. In Dora en haar vriendjes draait het om verhalen maken en avonturen beleven in omgevingen van de televisieserie. In die omgevingen kunnen kinderen van 5 jaar en jonger aan de slag met verschillende personages, muziek, decorstukken en gebeurtenissen en zo hun eigen fantasiewereld scheppen. Een wereld met vrienden die ze zelf kunnen ontwerpen, bijvoorbeeld door hen bepaalde kapsels, gezichten, kleren én een eigen naam te geven. Daarna komen de vriendjes in de interactieve verhalen tot leven, ook doordat kinderen de stemmen van personages zelf kunnen inspreken. Mocht dat hilarische opnames opleveren: iedere scene kan in de galerie worden opgeslagen zodat je deze later opnieuw kunt bekijken.

Club Penguin SoundStudio

Club Penguin SoundStudioDisney’s Club Penguin heeft weer een nieuwe app uitgebracht, die ditmaal het muzikale wonder in kinderen naar boven probeert te halen. In de Nederlandstalige applicatie kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar eigen tracks mixen door verschillende muziekinstrumenten en stemmen aan te tikken op hun mengpaneel. Op die manier creëren ze unieke nummers in verschillende muziekstijlen, van dubstep tot keiharde rock. In de app staan ook een aantal voorgeprogrammeerde muziekloops die je kunt gebruiken. 24 nummers kunnen worden opgeslagen om later terug te luisteren. Net als in Puffle Wild is het mogelijk om in te loggen met je Club Penguin-abonnement, zodat je niet voor extra deuntjes hoeft te betalen.

Woezel & Pip – In de tovertuin

Woezel & Pip in de tovertuinDe tovertuin-app van het populaire duo Woezel en Pip is een interactieve wereld met vijf spellen voor kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar. In de wereld vind je bijvoorbeeld een ware Tovertuinrace, kun je gekke bekken trekken met de buurpoes en molletjes helpen die tijdens het gangen graven de weg zijn kwijtgeraakt. Slimme zet: door de verschillende niveaus in ieder spel hebben de makers getracht de app voor kinderen zo lang mogelijk uitdagend te houden. De splinternieuwe app staat in elk geval nog maar net in de App Store en beklimt nu al de hitlijsten. Dat is alvast een goed teken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.