‘Samsung houdt productie van componenten gescheiden van rechtszaak’

Samsung doet zijn best om de rechtszaak van Samsung gescheiden te houden van de productie van onderdelen.

A5 processorSamsung en Apple stonden de afgelopen weken in de rechtszaak tegenover elkaar. Maar de twee bedrijven zijn ook zakenpartners. Hoe werkt dat precies? Kan Apple nog steeds componenten blijven kopen bij Samsung, ook als er forse boetes moeten worden betaald en er misschien wel een verkoopverbod komt? Samsung blijkt daarvoor maatregelen te hebben genomen. Nadat Samsung een boete van meer dan 1 miljard dollar opgelegd kreeg, leidde dat tot een noodoverleg tussen Samsung’s vice-voorzitter Coi Gee-sung en het hoofd van de mobiele divisie JK Shin. Samsung’s CEO Kwon Oh-hyun was echter niet bij de vergadering aanwezig.

Dat heeft een reden. Een bestuurslid stelt tegenover Reuters dat Kwon verantwoordelijk is voor de hardware-divisie, die Samsung zoveel mogelijk gescheiden wil houden van de patentzaak.

Het feit dat Apple en Samsung tegelijkertijd juridisch in strijd met elkaar zijn en ook met elkaar samenwerken bij de productie van bijvoorbeeld iPhone-onderdelen is vrij opmerkelijk. Samsung is onder andere verantwoordelijk voor de productie van processoren die in de iPhone en iPad worden gebruikt.

Het lijkt niet heel gek dat Kwon zo ver mogelijk van de rechtszaak blijft. Op deze manier komt zijn handel met Apple namelijk niet in gevaar. Daar staat wel tegenover dat Kwon de CEO van Samsung is: het is apart dat de hoogst gepositioneerde topman van het bedrijf niets te maken wil hebben met een zo belangrijke rechtszaak. Kwon moest overigens wel komen opdraven toen rechter Judy Koh de CEO’s van beide bedrijven opdracht gaf om nog één keer met elkaar in gesprek te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 21:30
Categorie Apple
Onderwerp samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.