Apple wil ook verkoopverbod Galaxy S III en Galaxy Note

Apple wil de Galaxy S III, Galaxy Note en diverse andere toestellen toevoegen aan de rechtszaak tegen Samsung rondom patenten. Ook wil Apple een verkoopverbod op deze smartphones en tablets.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-samsungApple heeft vrijdag aangegeven dat ze de rechtszaak rondom de Galaxy Nexus willen uitbreiden met de Samsung Galaxy S III, de Galaxy Note, de Galaxy Note 10.1 en diverse andere smartphones, tablets en mediaspelers. Bovendien willen ze vier nieuwe patenten toegevoegen, die nog niet beschikbaar waren toen de eerdere rechtszaak rondom de Galaxy S/S2 werd aangekaart.


Apple boekte afgelopen week nog een belangrijke overwinning op Samsung: de jury was van mening dat Samsung meerdere patenten van Apple overtrad en vond dat er ruim 1 miljard dollar schadevergoeding betaald moest worden. Oorspronkelijk wilde Apple slechts 8 toestellen van Samsung verbieden, waaronder de Galaxy S II. Een verkoopverbod zal daarom weinig effect hebben, omdat er inmiddels nieuwere toestellen in de winkel liggen.

Bovendien staat de hoorzitting voor het verkoopverbod pas gepland in december 2012 en daarmee pakt Samsung op de oude toestellen nog wel een deel van de kerstverkopen mee. Apple heeft rechter Judy Koh gevraagd om de beslissing over een verkoopverbod naar voren te halen, net zoals Samsung al eerder de gelegenheid krijgt om een verzoek te doen om de Galaxy Tab 10.1 verder buiten de rechtszaak te houden. Apple vindt nu dat haar verzoek tot een verkoopverbod dringender is dan Samsung’s probleem met de Tab 10.1 en daarom eerder behandeld moet worden.

Als het Apple lukt om ook huidige toestellen zoals de Galaxy Note en de S III aan de rechtszaak toe te voegen, verliest Samsung een groot deel van de Amerikaanse verkoop. Maar die kans is klein, want voordat de nieuwe rechtszaak van start gaat, zal er nog heel wat tijd verstrijken. Apple meldt in de aanklacht dat Samsung systematisch de producten, technologie, functionaliteit en designs van Apple heeft gekopieerd. Ook nadat Apple in april 2011 een rechtszaak aanspande, ging Samsung daarmee door.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hierbij om een andere zaak dan de rechtszaak Apple vs. Samsung waar vorige week de jury een beslissing over nam.

Apple heeft in deze ‘nieuwe’ rechtszaak de formulering breed gemaakt: ze willen alle smartphones, mediaspelers en tablet die Samsung tussen augustus 2011 en augustus 2012 heeft gemaakt laten meerekenen. Het gaat daarbij om een flinke lijst van 21 toestellen:

  • Smartphones: Galaxy S III, Galaxy S III–Verizon, Galaxy Note, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II, Galaxy S II-T-Mobile, Galaxy S II-AT&T, Galaxy Nexus, Illusion, Captivate Glide, Exhibit II 4G, Stratosphere, Transform Ultra, Admire, Conquer 4G en Dart
  • Mediaspelers: Galaxy Player 4.0 en Galaxy Player 5.0
  • Tablets: Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 7.0 Plus en Galaxy Tab 8.9

De vier nieuwe patenten die Apple wil toevoegen aan de rechtszaak zijn:

Amended Galaxy Complaint

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 9:53
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtbank, samsung
62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.