iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was woensdag 16 april 2014

Maakt de iPad kinderen dommer? En moet je de iPhone 5C 8GB wel kopen - die en meer vragen en antwoorden in de iCulture Vandaag.

Kinderen met een iPadVragen stellen en antwoorden geven. Dat doen we graag bij iCulture. De iPhone 5c 8GB is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland en België maar… moet je die nou wel kopen? En worden kleuters en kinderen dommer van de iPad gebruiken? Het zijn vragen die we proberen te beantwoorden in twee artikelen – maar er was veel meer leuks vandaag natuurlijk. Videomontage-app Pinnacle Studio is er nu voor de iPhone, Tidal Drive is chaos op je touchscreen, Bijbel Open, Omroep Venlo en meer.

Nieuws

Apps

  • Van de makers van World of Warcraft is nu Hearthstone uitgekomen op iPad. Bas spendeerde al uren aan de game en heeft een uitgebreide recensie voor je klaar staan.
  • Pinnacle Studio is een verrassend serieuze video editing-tool voor de iPhone. De geliefde iPad-app kreeg ook een fikse update.
  • Oceanhorn was onze iCulture Game van het Jaar 2013 en is nu ook gratis te spelen, in een probeerversie waar de ontwikkelaar ook zelf de vruchten van plukt.
  • De examens komen eraan en een van de vakken waar je het meest voor moet leren, heeft reeds een eigen app: MijnExamenTrainer geschiedenis.
  • Real Racing 3 heeft een paar snelle donderstenen bij op het circuit. De Ariel Atom heeft zelfs de hoogste acceleratie van alle wagens in de game.

Rubrieken

  • Elke week zetten we ze op een rij: wat waren de populairste apps in Nederland van afgelopen week?
  • Een spelletje met hitpotentie in de iCulture speelt vandaag, want Tidal Drive is totale chaos.
  • De avonturengame Horn is voor het eerst gratis en gitaar leren kan nu met een abonnement: de leukste aanbiedingen staan in de iCulture Deals.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Bijbel Open iPad iPhone EO

  • Landelijke televisieomroep EO betreedt de App Store met Bijbel Open (gratis, afgebeeld), een app waarin je elke ochtend een passage uit de Bijbel krijgt voorgelezen, een tekst krijgt voorgeschoteld en luistert naar een opname van Nederland Zingt. De app is er ook voor iPad, want ‘deze app is een gemakkelijke manier om een samen te komen rond een open Bijbel’.
  • Van landelijk naar lokaal. Omroep Venlo (gratis) heeft een eigen iPhone-app uitgebracht en die doet qua mogelijkheden niet onder voor regionale en landelijke alternatieven. De app biedt geschreven nieuws uit de gemeente, het weerbericht, live radio luisteren en uitzending gemist. Qua interface doet de app wel wat denken aan die van, jawel, de NOS.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.