Apple-website meldt dat iPad mini Retina 12 november in verkoop gaat (update)

De iPad mini zou volgens informatie op de GSX-website van Apple (bedoeld voor servicepersoneel) al op 12 november in de verkoop gaan. Ook is de Apple Store offline.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini 2 retinaUpdate: inmiddels is de verkoop van de iPad mini Retina begonnen!

Volgens informatie van Apple aan serviceproviders gaat de iPad mini Retina op 12 november in de verkoop in de volgende landen: Australië, China, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore en de Verenigde Staten. Vreemd aan deze mededeling is dat het inmiddels al 12 november is in de genoemde landen. De melding verscheen vannacht op de GSX-website, bedoeld voor dienstverleners van Apple. Het zou ook een ongebruikelijke zet zijn. Apple kondigt de verkoopstart van nieuwe producten meestal ruim van tevoren aan, zeker bij belangrijke producten als de iPad mini Retina. Wel is het zo, dat de Apple Store momenteel offline is.

Opvallend daarbij is dat de Apple Store ook offline is in landen die helemaal niet in de lijst worden genoemd. Daardoor is het nog steeds mogelijk dat er alleen maar sprake is van normaal onderhoud.

apple-store-downEr is een mogelijkheid dat Apple op een willekeurige dinsdag stilletjes met de verkoop van de iPad mini Retina begint, maar ook dat is ongebruikelijk. Alle eerdere iPads gingen op vrijdag in de verkoop. De enige verklaring die we zouden kunnen verzinnen, is dat de voorraden van de iPad mini Retina zodanig klein zijn (Tim Cook waarschuwde al voor tegenvallende voorraden) dat er geen reden is om een groot evenement ervan te maken. Dat Apple daarbij een aantal kleinere gebieden zoals Hongkong en Singapore meepakt past in die argumentatie, maar de aanwezigheid van China in de lijst is dan niet logisch. Ook is het ongebruikelijk dat Apple een nieuw product eerst in Azië/Pacific en de VS uitbrengt. Bij eerdere productintroducties waren naast de VS ook Engeland, Duitsland en Frankrijk van de partij.

Ook is het niet eerder voorgekomen dat Apple een nieuw product eerst aankondigt aan reparatiepersoneel en daarna pas aan de media. Ook zorgt Apple er altijd voor dat er een aantal productreviews van algemene nieuwsmedia zoals Wall Street Journal en de New York Times klaarstaan, om het publiek warm te maken voor het product. Dat alles ontbreekt, waardoor er eerder sprake lijkt van een foutje in de interne systemen. Meerdere onafhankelijke bronnen hebben inmiddels wel bevestigd dat de informatie inderdaad op de GSX-website te lezen is.

systeem-ipad-mini-12-november

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 11:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.