Google Maps toont Waze-meldingen nu ook in Nederland

Google Maps toont voortaan Waze-meldingen ook in Nederland. Je krijgt ongevallen, aanrijdingen en stremmingen te zien die Waze-gebruikers hebben gerapporteerd.

waze-melding-google-mapsAfgelopen augustus schreven we over het feit dat Waze-meldingen ook in Google Maps te zien waren. “Maar nog niet in Nederland”, voegden we eraan toe. Sinds vandaag is dat anders: Waze-meldingen zijn nu in 46 nieuwe landen te zien, waaronder Nederland en vermoedelijk ook België. De verkeersmeldingen van Waze maken het makkelijker om te navigeren. Je ziet waar verkeersongelukken, werkzaamheden en afgesloten wegen zijn gerapporteerd door Waze-gebruikers.

Eerder waren Duitsland, Frankrijk, de VS en ook wat minder voor de hand liggende landen zoals Chili en Colombia al aan de beurt met de integratie van Waze-waarschuwingen. Wil je zelf een bijdrage leveren, dan zul je de Waze-app moeten installeren. Wie alleen maar wil profiteren van wat anderen hebben gedaan, heeft aan de Google Maps-app genoeg. Google is sinds begin 2013 eigenaar van Waze, nadat meerdere technologiebedrijven er een oogje op hadden laten vallen. Bij Waze brengen gebruikers zelf het wegennet en eventuele obstakels in kaart. Het vormde een mooie aanvulling op het kaartmateriaal dat Google al met eigen auto’s had verzameld.

Downloaden:

  • Google Maps (gratis, universeel, iOS 6.0+)
  • Waze (gratis, universeel, iOS 4.3+)

NUtech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 23:04
Categorie Apple
Onderwerpen google, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.