‘Apple laat iPhone-chips fabriceren in New York’

Apple zou plannen hebben om chips voor iOS-apparaten te laten produceren door GlobalFoundries, in het noorden van de staat New York.

chips iphone new yorkGlobalFoundries is bezig om een 2 miljard dollar kostende fabriek te bouwen in Malta, een stadje in het noorden van de staat New York. Het zou bedoeld zijn om chips voor de iPhone en iPad te bouwen, in opdracht van Apple. Nu is Samsung nog verantwoordelijk voor de productie van chips in iOS-apparaten, die vanuit een fabriek in Austin (Texas) worden gemaakt. Een team van Samsung zou al bezig zijn om GlobalFoundries op weg te helpen met de fabrikaten van de chips. Dat zegt de lokale krant The Times-Union. De fabriek moet volgend jaar klaar zijn. GlobalFoundries heeft een hoofdkantoor in Milpitas, in Silicon Valley. Ze zijn een spin-off van AMD en werden opgericht in 2009. Klanten zijn onder andere AMD, Broadcom, Qualcomm en STMicroelectronics.

Het lijkt erop dat Samsung niet helemaal buiten spel staat, wat de productie van iPhone- en iPad-chips betreft. Vorig jaar investeerden ze nog 4 miljard dollar in de fabriek in Austin. En het feit dat Samsung de productie van GlobalFoundries op weg helpt, wekt de indruk dat er geen sprake is van een keiharde concurrentie om orders. Apple en Samsung zijn uiteraard wel concurrenten, maar voorlopig lijkt het erop dat Samsung voorlopig de chips voor iOS-apparatuur mag blijven maken. Er zijn veel vraagtekens rondom het nieuwe fabriekscomplex en de verhoudingen tussen de leveranciers, maar The Times-Union concludeert: “Either way, Apple will be the ultimate customer.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 8:54
Categorie Apple
Onderwerpen apple, chips, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.