apple watch met oplader

Apple Watch werkt ook met andere draadloze laders

De Apple Watch kan worden opgeladen met andere draadloze laders, zoals de nieuwe meubels van Ikea. Apple maakt namelijk gebruik van de Qi-standaard voor de Apple Watch.

apple watch met opladerApple heeft zich nooit uitgelaten over welke techniek het gebruikt om de Apple Watch draadloos op te laden, maar het lijkt er nu op dat er gebruikgemaakt wordt van de redelijk bekende Qi-standaard. Dat is goed nieuws: de Apple Watch blijkt hierdoor prima op te laden met draadloze laders van andere fabrikanten, zoals die van de Moto 360-smartwatch.


In een filmpje op AppleInsider is te zien hoe de Apple Watch-lader wordt gebruikt om een Moto 360-smartwatch te laden. Dat betekent dat de Apple Watch-lader voldoet aan de Qi-standaard en dat de Apple Watch zelf dus ook op te laden is met Qi-laders. Er zijn al veel Qi-accessoires op de markt en de technologie krijgt binnenkort een extra push als IKEA zijn nieuwe meubels met ingebouwd draadloos laden gaat verkopen. Ook deze werken met Qi. De Qi-standaard, ontwikkeld door het Wireless Power Consortium, laat je draadloos opladen, met een maximale afstand van vier centimeter tussen de Apple Watch en de lader. Hiervoor wordt een inductielader gebruikt.

De Apple Watch is het eerste product van Apple dat draadloos laden ondersteunt. Apple heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over draadloze laadtechnieken. Phil Schiller zei in 2012 nog dat hij het weinig toegevoegde waarde vond hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2015, 16:04
Categorie iDevices
Onderwerp draadloos opladen
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.