Djay 2 iPhone screenshot

Djay 2 is Apple’s gratis App van de Week

Met djay 2 verander je elke iPhone of iPad in een draaitafel. De dj-app, die je laat mixen en samenwerkt met Spotify, is deze week Apple's gratis App van de Week.

Scratchen, mixen en effecten toevoegen terwijl je muziek draait op je iPhone of iPad. Het kan met djay 2. De dj-app geeft je twee virtuele mengpanelen waarmee je met een aantal opties en effecten al snel de voetjes van de vloer kunt krijgen. Heb je geen grote hoeveelheden muziek op je apparaat staan, dan kun je ook gebruik maken van de muziekbibliotheek van Spotify.


Djay 2 app screenshot

De dj-app telt een behoorlijk aantal functies voor het mixen van nummers. Zo kun je de toonhoogte aanpassen, scratchen door met je vingers over de platen te vegen, loops aanmaken en een equalizer gebruiken tijdens het afspelen van de nummers. Met de schuif onder in beeld kun je wisselen naar je andere mengpaneel. Zo kun je ook liedjes in elkaar over laten lopen. Veel van deze mogelijkheden zijn vooral toegankelijk voor gebruikers die al enige ervaring hebben met dj-apparatuur, al kan de muziekliefhebber die van experimenteren houdt ook veel lol aan de app beleven.

Bijzonder aan djay 2 is dat je gebruik kunt maken van nummers uit Spotify. Je hebt er wel een Spotify Premium-account voor nodig, maar krijgt dan wel miljoenen liedjes tot je beschikking. De app streamt de nummers met ‘ultra lage vertraging’, zodat de muziek synchroon blijft lopen tijdens het mixen. Meer informatie over hoe djay 2 samenwerkt met Spotify vind je in ons eerdere artikel waarin we de de app bespraken.

In de laatste update van de dj-app is ook ondersteuning voor de Apple Watch toegevoegd. Zo kun je dj’en, maar dan vanaf je pols! Met een simpele bediening laat je nummers in elkaar overvloeien en gebruik je effecten als echo of flanger om je mix nog meer eigen te maken.

Wil je zelf ook aan de slag met de dj-app, dan is dit het moment om hem te downloaden. Normaal gesproken kost djay 2 voor je iPhone namelijk €2,99 in de App Store. Voor de iPad-variant betaal je zelfs €9,99. Maar deze week is de dj-app voor beide iDevices gratis. Apple heeft de app namelijk gekozen tot App van de Week. Elke donderdag op vrijdag wordt er een nieuwe keuze gemaakt, wat betekent dat je djay 2 nog tot en met 30 april gratis kunt downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2015, 15:15
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, dj
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.