Twelve South Forte for Apple Watch met iPhone

‘Apple Watch 7 miljoen keer verscheept’

Apple heeft 7 miljoen stuks van de Apple Watch verkocht, denkt Canalys. Daarmee zou Apple miljoenen stuks vooroplopen op concurrenten zoals Samsung en Pebble.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Volgens nieuwe cijfers van Canalys zijn er in het afgelopen halfjaar bijna 7 miljoen stuks van de Apple Watch verscheept. Het gaat hierbij om eigen berekeningen, omdat Apple zelf geen officiële verkoopcijfers bekendmaakt. Daarmee verslaat Apple alle concurrenten die ook smartwatches op de markt brengen. Andere fabrikanten komen niet verder dan 300.000 stuks.

Twelve South Forte for Apple Watch met iPhone

7 miljoen exemplaren

Ter vergelijking: van de Pebble werden in de afgelopen periode 200.000 stuks verscheept, mede dankzij enkele nieuwe modellen. Samsung verscheept ook aardig wat smartwatches, maar kan niet tippen aan de aantallen van Apple.

Canalys kijkt naar het aantal exemplaren dat van de fabrieken naar de winkels is verscheept, niet naar daadwerkelijke verkoopcijfers. De kans is klein dat we de exacte verkoopcijfers te horen krijgen van Apple zelf. Schattingen lopen uiteen van 3 tot 6 miljoen. Tim Cook gaf hints dat het getal in ieder geval boven de 3 miljoen ligt, maar wilde geen exacte cijfers geven. Wat ook nog steeds niet bekend is, is hoe de vraag zich in de eerste maanden heeft ontwikkeld. Volgens sommige analisten was er vooral in de eerste weken veel vraag, maar is de koopbereidheid daarna steeds verder afgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 23:03
Categorie Apps
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.