Apple vraagt patent op groot touchscreen voor twee handen

Apple heeft patent gevraagd op een groot touchscreen, die je met twee handen kunt bedienen. Zowel de hardware als de interface vallen onder het patent.

patentIn een patentaanvraag van Apple is te zien dat ze nadenken over een touchscreen-interface, die groot genoeg is om met twee handen te bedienen. Voor sommige mensen zou het opnieuw een bewijs kunnen zijn dat Apple aan een tablet werkt, voor anderen gewoon een aanwijzing dat Apple toekomst ziet in touch-technologie – misschien voor Macbooks, misschien voor een nog niet bestaand product. Het patent wordt gevraagd op de hardware (het touchscreen) en het interface-design, inclusief de specifieke handbewegingen die je moet gebruiken om het scherm te bedienen. Het gaat daarbij om de duur dat je vingers of hand het oppervlak raken, wanneer ze weer loslaten, of het om één of meerdere vingers gaat en hoe de vingers over het scherm bewegen.

Het patent is in juni al ingediend door Apple en is nu vrijgegeven voor het publiek. Het beschrijft “aanwijsmethoden met een hogere resolutie, grotere bewegingsrange en meer vrijheidsgraden, die toch makkelijk toegankelijk zijn met een typende handpositie”. Aanwijsmethoden die in toetsenborden zijn verwerkt zijn moeilijk om optimaal te bedienen. Met een touchinterface heb je veel meer bedieningsoppervlak.

Meer info: Amerikaans patentbureau
Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2009, 18:33
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.