Apple vraagt patent op flexibele batterij

Apple werkt aan een flexibele batterij voor nieuwe producten. De buigzame batterij kan van belang zijn voor kleinere iOS-apparaten en bij de iWatch.

batterij iphone 5Vergeleken met aanraakschermen en snelle mobiele processors zijn er over de batterij van de iPhone en iPad doorgaans weinig spannende berichten te melden. Batterijtechnologie ontwikkelt zich maar langzaam. Toch geeft een nieuw patent van Apple een idee in welke richting nieuwe producten zich kunnen ontwikkelen. Het beschrijft een batterij die in andere vormen dan een rechthoek wordt vervaardigd en kan worden gebogen om goed in het apparaat te passen.

Zoals bekend is het optimaliseren van onderdelen van essentieel belang bij de ontwikkeling van mobiele apparaten. Consumenten zijn steeds veeleisender en willen krachtige smartphones en tablets die licht en klein zijn. In de iPad (vierde generatie) wordt al een batterij gebruikt met variabele diktes om goed in de behuizing te passen. Een van de nieuwe patenten handelt over dit proces.

Een ander belangrijk patent kan van pas komen bij de productie van de iWatch, de veelbesproken smartwatch die nog niet officieel is aangekondigd. De besproken techniek maakt het mogelijk dat batterijen in mobiele apparaten gebogen worden door de gebruiker. Dit sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van flexibele mobiele apparaten en schermen die volgens velen in ontwikkeling zijn.

De patenten zijn online te bekijken: Curved Battery Cells for Portable Electronic Devices en Non-Rectangular Batteries for Portable Electronic Devices.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 16:50
Categorie Apple
Onderwerpen accu, batterij, horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.