YoooM zet videobellen in breder perspectief

YoooM is iPad-accessoire dat meer laat zien van de gebruikers en hun omgeving. Daardoor kun je beter communiceren met familie en vrienden, omdat ook lichaamstaal zichtbaar is.

YoooM accessoireYoooM klinkt misschien wat vreemd, maar het doel van dit accessoire is simpel: families en vrienden beter met elkaar in contact brengen. Videobellen bestond natuurlijk al op de iPad, zoals met Apple’s eigen FaceTime-app. YoooM voegt daar iets aan toe. In plaats van alleen het gezicht van de gebruikers te tonen, zorgt de lens op de standaard ervoor dat je een veel breder perspectief krijgt.

Volgens de makers van YoooM bestaat communicatie voor 60% uit lichaamstaal, 20% intonatie en 20% inhoud. Door verder uit te zoomen en bijvoorbeeld de armen en handen van mensen te laten zien, wordt het contact veel intenser. Zo kun je ook beter laten zien wat je aan het doen bent, zoals een maaltijd nuttigen of een outfit uitkiezen. De YoooM is er in een aluminium en plastic versie; de goedkoopste versie van het accessoire kost 40 dollar.

YoooM is een product van PresenceDisplays uit Delft. Het bedrijf is gespecialiseerd in communicatietechnologie in de zorgsector. Hun ervaring met het in contact brengen van familieleden heeft tot het consumentenproduct YoooM geleid. Als je geïnteresseerd bent in dit product, kun je het project steunen op de crowdfundingwebsite Indiegogo. De YoooM werkt niet op de eerste iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 12:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, bellen, facetime, standaard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.