Apple vraagt patent op berichtenverkeer tijdens bellen

Apple heeft enkele patenten ingediend, waaronder een patent waarbij je via een speciale interface tijdens het bellen berichten, documenten, contactgegevens en dergelijke kunt versturen.

patent iphoneApple heeft nagedacht over het versturen van bestanden en berichten wanneer je met iemand aan de telefoon hangt. De informatie is te vinden in een nieuwe patentaanvraag. Die beschrijft het verzenden van tekstberichten, e-mails, contactgegevens, documenten en andere zaken terwijl de twee telefoons met elkaar in gesprek zijn. Het patent heeft de naam ‘Auto Messaging to Currently Connected Caller’. Het beschrijft de situatie waarbij een gebruiker een bericht of een bestand naar de andere partij wil sturen.


Het ophangen van het gesprek of het opzoeken van contactinformatie tijdens het bellen is niet gebruiksvriendelijk. Apple stelt nu een interface voor, waarmee je tijdens het bellen bijvoorbeeld de contactgegevens van iemand uit je adresboek kunt sturen.

Er is nog een andere patentaanvraag verschenen met de naam ‘Speakerphone control for Mobile device’. Dit beschrijft sensoren, die automatisch de speakerphone inschakelen wanneer je de iPhone neerlegt en de speakerphone weer uitschakelen als je de iPhone tegen je oor houdt. Verder zijn er deze week patenten verschenen voor een sensor die detecteert wanneer je een apparaat laat vallen en een connector waarmee je apparaten kunt opladen, ook wanneer ze een afwijkende stroomadapter hebben.

Meer info: Apple Insider

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 augustus 2009 om 19:58
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.