Aankondiging: iPhoneclub organiseert fotowedstrijd

iPhoneclub organiseert een fotowedstrijd. Iedereen kan een foto insturen, die met de iPhone moet zijn gemaakt en alleen met iPhone-applicaties mag worden bewerkt. Je hebt tot 9 september de tijd om in te sturen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphoneclub fotowedstrijdEen paar dagen geleden ontstond het idee om een iPhoneclub-fotowedstrijd te organiseren. Nu de meeste mensen weer terug zijn van vakantie en ongetwijfeld veel mooie foto’s met hun iPhone hebben gemaakt, lijkt het ons het goede moment om de wedstrijd aan te kondigen.

De inschrijving voor de fotowedstrijd is op 9 september gesloten. Over een week volgt de uitslag.

Omdat het de eerste keer is dat we een fotowedstrijd organiseren hebben we besloten om er geen thema aan te koppelen. Je kunt dus bijzondere vakantiefoto’s insturen, maar ook mooie foto’s die je in je eigen omgeving hebt gemaakt. We hebben een deskundige jury gevonden, bestaande uit drie fotografen die de inzendingen zullen beoordelen. Je hebt tot 9 september de tijd om je creatie in te sturen via de Flickr-groep fotowedstrijd. In totaal zijn er vier prijzen te verdelen.

De jury

Wat de jury betreft hebben we gelukkig drie deskundigen gevonden die veel van fotografie weten én de beperkingen en mogelijkheden van de iPhone goed kennen:

Prijzen

Wat valt er te winnen? We hebben vier prijzen voor de beste inzendingen beschikbaar:

  • Het pakket Aperture 2 (Mac), beschikbaar gesteld door Apple;
  • De Griffin Clarifi, een case voor de iPhone 3G/3GS met ingebouwde macrolens, beschikbaar gesteld door onze shoppartner iPhonecentre;
  • De Pogo Sketch van TenOne, een stylus waarmee je kunt schetsen en foto’s makkelijker kunt bewerken op het iPhone-scherm;
  • De Macally FlexTune, een speakersysteem waarmee je je fotodiashow in landscape kunt bekijken.

Omdat niet iedereen over een Mac beschikt, hebben we het volgende bedacht: de persoon die de eerste prijs wint heeft de eerste keuze uit het prijzenpakket, vervolgens de nummer 2, 3, en 4. Mocht dit ertoe leiden dat één van de prijswinnaars wordt opgezadeld met een prijs waar hij/zij niets aan heeft, dan zullen we proberen een alternatieve prijs te vinden.

Reglement

foto'sOm de wedstrijd in goede banen te leiden volgen hier de belangrijkste regels:
1. Alle foto’s moeten binnen zijn op 9 september 2009 om 9:00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd. Uiterlijk op 15 september zal de jury de winnaar bekendmaken.
2. Iedereen kan maximaal 2 foto’s insturen.
3. De foto’s moeten door jezelf zijn gemaakt.
4. Alle foto’s moeten zijn gemaakt met de iPhone-camera en mogen alleen met iPhone-software worden bewerkt.
5. De wedstrijd staat alleen open voor deelnemers uit Nederland en België (de prijzen zullen alleen naar deze landen worden verstuurd).
6. Om mee te dingen moet je je foto toevoegen aan de groep iPhoneclub fotowedstrijd op Flickr (flickr.com/groups/fotowedstrijd/). Alleen foto’s in deze groep zullen worden beoordeeld, dus geen foto’s die via e-mail of op andere wijze worden ingestuurd).
7. Alle foto’s zullen door de jury worden beoordeeld. Het oordeel van de jury is definitief.
8. Bij elke foto moet worden vermeld:

  • titel;
  • gebruikte iPhone (eerste generatie iPhone, iPhone 3G of iPhone 3GS);
  • eventuele gebruikte applicaties.
Let op: Als mensen meer dan twee foto’s in de groep zetten, zullen we niet zelf een voorselectie van de twee beste foto’s maken, maar alle foto’s verwijderen. Voeg dus niet meer dan twee foto’s toe!

Inspiratie nodig?

Weet je nog niet wat je zult gaan fotograferen? Dan helpen deze linkjes je misschien op weg:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:36
Categorieën Apps, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.