Apple vraagt internetradiostations om albumcovers voor iTunes Radio

Apple heeft e-mails naar internetradiostations gestuurd, met het verzoek om albumhoezen aan te leveren voor iTunes Radio.

radio-itunesDe uitrol van iTunes Radio is in volle gang. Dat is te merken aan e-mails die Apple heeft gestuurd aan eigenaren van internet-radiostations. Ze kregen het verzoek om informatie over albumhoesjes te leveren, zodat deze getoond kunnen worden bij het afspelen van een nummer. In iOS 7 is te zien dat iTunes Radio covers laat zien bij nummers die je afspeelt. Op Mac en Windows kun je al naar internetradiostations luisteren, zonder dat je daarbij covers te zien krijgt. In plaats daarvan zie je een algemeen symbooltje van een zendmast (zie hiernaast).

De vraag naar albumcovers maakt duidelijk dat de radiostations van internet straks ook deel uitmaken van iTunes Radio. iTunes Radio is een muziekdienst waarbij je naar streaming audio kunt luisteren, doorspekt met reclame. Apple heeft een licentie met de muziekmaatschappijen gesloten om de nummers te mogen afspelen. Onduidelijk is nog hoe de bestaande internetradiostations in het aanbod zullen terugkomen, ook omdat ze van een heel ander principe uitgaan. Bij internetradio bepaalt het station wat er afgespeeld wordt en kun je er zelf geen invloed op uitoefenen. Bij iTunes Radio kan dat juist wél: je bepaalt zelf op basis van een artiest of genre welke muzieksoort je wilt horen. In de huidige versie van iTunes Radio in iOS 7 zijn de internetradiostations nog niet aanwezig.

iTunes-Radio-albumhoesApple vraagt de radiostations om behoorlijk grote albumhoezen aan te leveren van 1400 bij 1400 pixels in JPEG- of PNG-formaat. Misschien is daarvoor gekozen om de albumhoezen ook via de Apple TV op je televisie toonbaar te maken. Geïnteresseerde radiostations kunnen een e-mail sturen naar itunesradio@apple.com met naam van het station, contactpersoon en bestand met albumcovers. De albumhoezen zullen nog niet meteen zichtbaar zijn, waarschuwt Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 7:59
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes radio, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.