Apple geeft korting op officiële iPhone-laders na klachten over nepladers

Apple heeft een inruilprogramma voor namaakadapters aangekondigd. Voor $10 haal je een originele Apple-lader bij inruil van Chinese namaak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_lader_chinaDie 70 cent kostende oplader van een Chinese gadgetsite was misschien een koopje, maar als je er elektrische schokken van krijgt is het opeens weggegooid geld. Apple heeft daarom een inruilprogramma aangekondigd, waarbij je je oude namaakadapter voor $10 kunt omruilen voor een originele. Consumenten die twijfelen of hun usb-adapter wel echt is kunnen deze naar een Apple Store brengen, waar deze milieuvriendelijk zal worden vernietigd. Bij inruil ga je voor $10 met een nieuwe adapter naar huis.

De inruilactie is ontstaan na problemen in China, waar iPhone-gebruikers zouden zijn geëlektrocuteerd bij het opladen van hun iPhone. Ze zouden daarbij namaakopladers hebben gebruikt. Het inruilprogramma gaat op 9 augustus in China van start en op 16 augustus in de VS. Of er ook een soortgelijk inruilprogramma in andere landen komt, is nog onbekend. In Nederland kost een officiële Apple USB-lader €20, wat de korting interessant maakt voor mensen die spijt hebben gekregen van Chinese namaak.

Gebruikers kunnen elk type usb-adapter naar de Apple Store of deelnemende Apple Authorized Service Provider. Per apparaat kun je slechts één vervangende adapter aanschaffen. Apple weet waar ze over praten: in 2008 hadden ze zelf ook al eens te maken met onveilige opladers, die bij de Amerikaanse iPhone 3G waren geleverd. Er werd toen een terugroepactie georganiseerd, waarna Apple een groene stip op deugdelijke adapters zette. Die groene stip zit er trouwens nog steeds op:

iphone-adapter-amerikaans

De adapter op de foto hierboven is een Amerikaanse adapter met groene stip. Helemaal bovenaan dit artikel staat een Chinese adapters (zonder gaatjes in de pinnen). Apple heeft een aparte pagina om je te helpen een originele adapter te herkennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2013, 8:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, namaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.