Apple introduceert de iPod Touch met aanraakscherm, Wi-Fi en internet

Apple heeft de iPod Touch gelanceerd, een iPod met dezelfde multitouch interface als de iPhone, met Wi-Fi en applicaties. Internetfuncties komen binnenkort.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe Apple iPod TouchApple heeft niet alleen de complete iPod-lijn vervangen, ze introduceren ook een nieuw product: de iPod Touch. Het beschikt over dezelfde multitouch interface als de iPhone, maar nu op een iPod. De iPod Touch is iets platter en is voorzien van Safari, iCal en dergelijke.

Via het touchscreen kun je het apparaat bedienen. Er worden applicaties meegeleverd zoals agenda, klok, contactpersonen en instellingen. Steve Jobs noemde het in de persconferentie waar het nieuwe product werd gelanceerd “een van de zeven wereldwonderen”. De interface is in grote lijnen hetzelfde als bij de iPhone: dezelfde Cover Flow, pinch & spread-zoomfunctie bij foto’s en hetzelfde schermformaat als de iPhone: 3,5 inch.

Bij het opstarten van de nieuwe iPod Touch krijg je dezelfde ‘Slide to unlock’ te zien als bij de iPhone. Net als op de iPhone kun je YouTube-video kijken via Wi-Fi. Of je ook muzieknummers kunt verzenden via Wi-Fi is niet helemaal duidelijk. Zodra je binnen bereik van een Wi-Fi netwerk komt verschijnt er automatisch een webpagina-popup in Safari waarmee je kunt inloggen.

In Safari op de iPod Touch kun je alle iPhone-geoptimaliseerde websites bekijken, zoals Facebook. Je kunt ook chatten op sites zoals Meeboo en Beejive.

Er komen twee varianten van de iPod Touch: met 8 en 16 GB flashgeheugen. Ze gaan respectievelijk $299 en $399 kosten. De Apple iPod Touch komt in de loop van september beschikbaar.

Bekijk ook onze vergelijking tussen de Apple iPhone en Apple iPod Touch.

Apple <a href="https://www.iculture.nl/ipod/ipod-touch/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink"><noscript><img srcset=De nieuwe iPod Touch

 

De Apple <a href="https://www.iculture.nl/ipod/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink"><noscript><img srcset=Met de nieuwe Apple <a href="https://www.iculture.nl/ipod/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink"><noscript><img srcset=Met de nieuwe iPod Touch is het mogelijk om de reeds iPhone-aangepaste websites te bekijken

 

Apple iPod Touch met ingebouwde <a href="https://www.iculture.nl/uitleg/safari/" class="lazy lazy-hidden ic_autolink"><noscript><img srcset=De nieuwe mogelijkheden van de Apple iPod Touch

Foto’s (c) Engadget, 2007

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 16:20
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod touch, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.