Apple verbiedt iPhone-voorverkoop in Duitsland en Frankrijk

Apple verbiedt winkelier Phoneandphone om tot de Europese lancering nog langer simlock-vrije iPhones te verkopen. In Nederland gaat de verkoop inmiddels gewoon door.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone phoneandphoneGisteren kregen we een berichtje dat GSMtrack.nl weer nieuwe voorraad heeft. De webwinkel Phoneandphone is minder fortuinlijk: zij zijn door Apple gesommeerd om te stoppen met de ‘voorverkoop’ van iPhones in Duitsland en Frankrijk. De handelaar biedt de iPhones zonder simlock aan. Apple’s juristen stuurden op 27 oktober per brief een waarschuwing. Opmerkelijk is dat het verkoopverbod niet definitief is: vanaf 9 november mag Phoneandphone de toestellen weer gaan aanbieden.

Hoe dergelijke winkels aan hun voorraad komen is wel duidelijk: ze kopen het voornamelijk via handelssites voor groothandels, waar partijen van 50 of meer iPhones worden aangeboden. Omdat er soms meerdere ‘lagen’ tussen zitten, die elk willen verdienen aan de handel, is het logisch dat zo’n iPhone iets meer dan (omgerekend) 276 euro kost.

Phoneandphone bood de iPhone aan voor 379 euro in combinatie met een abonnement envoor 749 euro zonder abonnement. Op de fotosite Flickr is een afbeelding te zien van de website, voordat het iPhone-aanbod offline werd gehaald.

De kans is overigens groot dat er vóór de iPhone-lancering in Duitsland en Frankrijk nog een nieuwe firmware-versie uitkomt. Op de Duitstalige introductievideo die sinds gisteren op de Apple-website is verschenen, is namelijk te zien dat de Duitsers op het toetsenbord in Safari een speciaal .de-knopje krijgen, naast het standaard al aanwezige .com-knopje. In de huidige firmware en ook op de iPod touch zijn deze internationale knoppen nog niet aanwezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2007, 16:03
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, duitsland, firmware, frankrijk, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.