Apple-vacature wijst op nieuw chipontwerp

Een vacature bij Apple wijst op plannen met een nieuw chipontwerp, mogelijk voor de A7. De laatste zelf ontworpen chip van Apple is de A6 in de iPhone 5. De nieuwe chips zijn mogelijk bedoeld voor Macs, zoals de MacBook.

Apple A6Apple heeft een vacature geplaatst voor een ‘SoC (system-on-a-chip) Modeling Architect’. Dit ontdekte TechCrunch. De nieuwe vacature is interessant, omdat Apple op zoek lijkt te zijn naar iemand voor een leidinggevende positie en met minstens tien jaar ervaring. Eén van de onderwerpen waar de medewerker zich mogelijk mee gaat bezighouden is de A7-chip voor een volgende generatie iPhones en iPads.

In mei dook er ook al een soortgelijke vacature op. Als beide bedoeld zijn voor de productie van de A7-processor zou Apple er vroeg bij zijn. In mei was de A6-processor immers nog niet onthuld. Het is niet duidelijk of dezelfde vacature nog steeds niet gevuld is, of dat Apple op zoek is naar een tweede persoon voor soortgelijk werk. Er zijn op het moment nog geen noemenswaardige geruchten over de A7-processor opgedoken.

Er bestaat ook een kans dat de nieuwe vacature niets met de A7-chip te maken heeft. Recente geruchten wijzen erop dat Apple probeert weg te stappen van Intel voor de chipproductie in Macs. Apple zou in zo’n situatie ervoor kunnen kiezen om ook voor de Mac eigen chips te ontwerpen. Op deze manier zou Apple zich kunnen onderscheiden van andere computerfabrikanten. iDownloadBlog speculeert dat Apple met een eigen chip voor MacBooks de batterijduur zou kunnen verlengen.

Het zal waarschijnlijk even duren totdat we weten wat Apple’s chipplannen precies zijn. De laatste chip die Apple introduceerde was de A6, die in de iPhone 5 zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 11:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a6, a7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.