Patent: Apple-oordopjes met kabel ook draadloos te gebruiken

Een nieuw patent van Apple beschrijft oordopjes voor bijvoorbeeld je iPhone waarbij de kabel losgemaakt kan worden. Hierdoor spelen ze draadloos verder. Het is vooral handig in situatie waarbij er een ruk aan de kabel wordt gegeven.

Patent draadloze oordopjesEen zojuist openbaar gemaakt nieuw patent van Apple beschrijft een nieuw type oordopjes, dat ook draadloos gebruikt kan worden. De oordopjes zitten net als bij huidige alternatieven gewoon aangesloten op de geluidspoort van een mediaspeler, maar kunnen in het midden van de kabel losgemaakt worden. Zodra je de kabel losmaakt gaat het afspelen van geluid draadloos verder. Het systeem lijkt handig in situaties waarbij er te hard aan de kabel wordt getrokken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Bij de gepatenteerde oordopjes zou de kabel dan in tweeën opsplitsen, waardoor er niet aan je oren of bijvoorbeeld je iPhone wordt getrokken.

Is de kabel van de oordopjes aangesloten, dan wordt er een ingebouwde batterij opgeladen. De kabel die nog uit je mediaspeler steekt zodra hij losgetrokken wordt in deze situatie als antenne gebruikt, om beter verbinding te maken met de oordopjes. Dit is vooral handig voor mediaspelers die geen ingebouwde draadloze ontvangers hebben.

De oordopjes maken gebruik van een clip of magneten om de kabel bij elkaar te houden. De kabel zou hierdoor zonder veel moeite uit elkaar getrokken kunnen worden, waardoor de kans kleiner is dat je met een ruk aan de kabel je mediaspeler kapotmaakt. Ditzelfde principe past Apple al een tijdje toe bij de MacBook: deze heeft een MagSafe-verbindingspoort, waarin een speciale stroomadapter magnetisch wordt vastgehouden.

Het is nog de vraag wanneer Apple iets met het patent zal doen. Het patent werd in maart 2011 aangevraagd, maar is nu pas openbaar gemaakt. In de tussentijd heeft Apple nog de EarPods aangekondigd, die het geluid rechtstreeks je oor in sturen.

Bron: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 14:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen oordopjes, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.