apple-music-beats-radio-op-iphone

‘Apple Music haalt belangrijke mijlpaal van 10 miljoen betalende abonnees’

Apple Music heeft nu 10 miljoen betalende klanten, zeggen insiders. Daarmee heeft Apple in een half jaar tijd half zoveel klanten als Spotify binnengehaald.

Apple Music heeft een belangrijke mijlpaal gehaald: met 10 miljoen betalende abonnees zijn ze precies half zo groot als Spotify. De concurrerende muziekdienst had vorig jaar 20 miljoen betalende klanten. Het betekent dat Apple Music in slechts een halfjaar een spectaculaire groei heeft doorgemaakt.

apple-music-beats-radio-op-iphone

Apple Music naar 10 miljoen abonnees

De cijfers zijn overigens niet officieel vrijgegeven door Apple, maar zijn onthuld door insiders waarmee The Financial Times heeft gesproken. De vraag is dan ook niet zozeer of Apple Music op termijn ooit Spotify gaat inhalen, maar hoe snel dat gebeurt. Met de huidige groeicijfers staan bij Apple Music alle seinen op groen om ergens in 2017 de grootste muziekdienst ter wereld te zijn. Dat denkt Mark Mulligan, die als analist de muziekwereld volgt.

Spotify begon in Europa

Spotify deed er zes jaar over om zoveel betalende gebruikers binnen te halen, maar er is wel een verschil met de manier waarop de lancering verliep. Spotify begon in 2008 al in Europa, maar kon pas in 2011 in de VS van start gaan, vanwege moeizame onderhandelingen met de platenlabels. Sindsdien is het in bijna 100 landen beschikbaar. Apple Music ging echter meteen wereldwijd van start, ook in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2016, 23:16
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.