Apple Tablet mogelijk met Barnes & Noble Bookstore

Volgens TechCrunch zou Apple voor de e-books op de Apple Tablet wel eens samen kunnen werken met Barnes & Noble, de aartsrivaal van Amazon.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

barnes and noble ereaderApple zou de afgelopen weken bezig zijn geweest om contentdeals met uitgevers te sluiten. Daarbij wordt vooral gesproken over kranten en tijdschriften. Maar hoe zit het dan met gewone boeken: romans, studieboeken en non-fictieboeken? Een samenwerking met Barnes & Noble zou wel eens het antwoord kunnen zijn, suggereert TechCrunch. Apple heeft net als Barnes & Noble namelijk één grote concurrent als het op ebooks aankomt: Amazon. Door samen te werken heeft Apple meteen een groot aanbod en heeft Barnes & Noble er een sterke partner bij.

Iedereen verwacht dat de tablet die Apple gaat aankondigen, voorzien is van een kleurenscherm. Daarmee kan Apple zich onderscheiden van de Kindle, die alleen een scherm in grijstinten heeft. In plaats van het afsluiten van contentdeals met uitgevers denkt TechCrunch dat er een Barnes & Noble Bookstore in de Apple Tablet is geïntegreerd, bijvoorbeeld als een app. Deze zorgt voor de vulling in Apple’s nieuwe boekensectie in ITunes. Directe integratie in de e-reader van de Apple Tablet is ook mogelijk. Beide bedrijven zouden nauw met elkaar samenwerken, waardoor er kans is dat Barnes & Noble tijdens de presentatie op woensdag ook aanwezig zal zijn. Zelf brengt B&N een e-reader met de naam Nook op de markt. Die beschikt deels over een zwart/wit e-ink-scherm met daaronder een tweede, aanraakgevoelig kleurenscherm. B&N brengt ook al een eReader-applicatie voor de iPhone uit.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen amazon, ebook, ereader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.