Apple Tablet mogelijk met Barnes & Noble Bookstore

Volgens TechCrunch zou Apple voor de e-books op de Apple Tablet wel eens samen kunnen werken met Barnes & Noble, de aartsrivaal van Amazon.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

barnes and noble ereaderApple zou de afgelopen weken bezig zijn geweest om contentdeals met uitgevers te sluiten. Daarbij wordt vooral gesproken over kranten en tijdschriften. Maar hoe zit het dan met gewone boeken: romans, studieboeken en non-fictieboeken? Een samenwerking met Barnes & Noble zou wel eens het antwoord kunnen zijn, suggereert TechCrunch. Apple heeft net als Barnes & Noble namelijk één grote concurrent als het op ebooks aankomt: Amazon. Door samen te werken heeft Apple meteen een groot aanbod en heeft Barnes & Noble er een sterke partner bij.


Iedereen verwacht dat de tablet die Apple gaat aankondigen, voorzien is van een kleurenscherm. Daarmee kan Apple zich onderscheiden van de Kindle, die alleen een scherm in grijstinten heeft. In plaats van het afsluiten van contentdeals met uitgevers denkt TechCrunch dat er een Barnes & Noble Bookstore in de Apple Tablet is geïntegreerd, bijvoorbeeld als een app. Deze zorgt voor de vulling in Apple’s nieuwe boekensectie in ITunes. Directe integratie in de e-reader van de Apple Tablet is ook mogelijk. Beide bedrijven zouden nauw met elkaar samenwerken, waardoor er kans is dat Barnes & Noble tijdens de presentatie op woensdag ook aanwezig zal zijn. Zelf brengt B&N een e-reader met de naam Nook op de markt. Die beschikt deels over een zwart/wit e-ink-scherm met daaronder een tweede, aanraakgevoelig kleurenscherm. B&N brengt ook al een eReader-applicatie voor de iPhone uit.

Via: TechCrunch

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.