Apple start recyclingprogramma voor mobiele telefoons

Apple start een recycle-programma voor mobiele telefoons. Je kunt telefoons van alle denkbare merken gratis inleveren, als je maar wel eerst de simkaart eruit haalt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Greener AppleDe Apple iPhone… die wil iedereen wel hebben! Maar wat doe je met je oude mobiele telefoon? Apple start voor mensen die van hun oude mobiele telefoon afwillen een recycle-dienst. Het was al mogelijk om oude iPods en grotere apparatuur zoals monitoren en computerkasten in te leveren, maar nu is het ook mogelijk om je oude mobiele telefoon van elk denkbaar merk bij Apple in te leveren. Die zorgt dan voor een milieuvriendelijke verwerking. Er zijn drie manieren om je telefoon in te leveren: je gooit de telefoon in een envelop op de post, je vraagt bij Apple een verzendverpakking aan of je levert de telefoon persoonlijk af in de Apple Store.

Het recyclingprogramma is bedoeld om Apple een groener imago te geven en maakt deel uit van de campagne ‘A Greener Apple’. Daarin valt te lezen dat Apple door bepaalde milieuorganisaties kritiek heeft gekregen, omdat ze niet bijster vooroplopen bij het achterwege laten van giftige stoffen in nieuwe producten en het recyclen van oude producten. Volgens Steve Jobs valt het allemaal wel mee en bij productintroducties zoals de Macbook Air benadrukt hij dan ook graag dat de gebruikte materialen 100% recyclebaar zijn, zoals glas en aluminium.

In de voorwaarden staat niet dat je in de VS moet wonen om je mobiele telefoon gratis te laten recyclen. Wel moet je voor het opsturen eventuele geheugenkaartjes en simkaarten verwijderen, een backup maken en de gegevens eigenhandig wissen, als je niet wilt dat ze in verkeerde handen terechtkomen.

Meer info: Apple iPod and Cell Phone Recycling

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2008, 10:01
Categorie Apple
Onderwerpen apple, groen, recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.