Apple Screenshot op iPhone aan- en uitzetten via menu

Zoals eerder gemeld beschikt de iPhone standaard over een Apple Screenshot applicatie. Een nadeel hiervan is dat de screenshot deamon constant geactiveerd is, wat batterijduur kost. Door het toevoegen van extra code kan deze optie uit- en aangezet worden.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Screenshot enableZoals eerder gemeld beschikt de iPhone standaard over een Apple Screenshot applicatie. De hack om dit te activeren is te installeren via de iClarified repository.
Maar wanneer de functie steeds op de achtergrond actief is, kost dat ongemerkt nogal wat van je batterijduur. Met onderstaande handleiding kun je de screenshot-functie uitzetten, door wat extra code toe te voegen aan de Photos.plist.

Het package voor Apple Screenshot voegt onderstaande code toe aan de root van com.apple.springboard.plist in de folder /private/var/mobile/Library/Preferences/

[code language=”xml”]
SBMobileScreenshotr
[/code]

Een nadeel hiervan is dat het screenshot process constant geactiveerd is, wat de performance van je batterij in combinatie met andere deamons niet ten goede komt.

Het zou dus handig zijn als de screenshot feature aan en uitgezet kan worden. Dit is mogelijk door wat extra code toe te voegen aan de Photos.plist in de folder /System/Library/PreferenceBundles/MobileSlideShowSettings.bundle/

Plaats voor de laatste </array> de onderstaande code toe:

[code language=”xml”]

cell
PSGroupCell
label
Screenshots


cell
PSSwitchCell
default
0
defaults
com.apple.springboard
key
SBMobileScreenshotr
label
Enable screenshots

[/code]
Hierna heb je in Settings >> Photos >> een nieuwe optie genaamd ‘Enable screenshots’.

Meer informatie hoe je een plist-file kunt bewerken, kan je hier vinden: Handleiding: plist-bestanden bewerken

Wanneer je het zelf niet aan durft om de plist te bewerken, kan je deze photos.plist downloaden. Je hoeft hem alleen maar te uploaden naar: /System/Library/PreferenceBundles/MobileSlideShowSettings.bundle/ en je bent klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:56
Categorie Jailbreak
Onderwerpen apple, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.