Apple reserveert 175 miljoen dollar voor iPhone 4-hoesjes

Apple reserveert 175 miljoen dollar voor de gratis bumpers/cases voor iPhone 4-gebruikers. Apple's COO Tim Cook geeft aan dat het antenneprobleem geen invloed heeft gehad op de verkopen.

iPhone-bumperApple heeft dinsdagavond tijdens de toelichting op de financiële resultaten bekendgemaakt dat het 175 miljoen dollar heeft gereserveerd voor de aankoop van hoesjes voor iPhone 4-gebruikers. Vorige week vrijdag maakte Apple bekend, zo lang de voorraad strekt, gratis bumpers te gaan weggeven als tegemoetkoming voor de antenneproblemen met de nieuwe iPhone. Als die op zijn kunnen klanten een gratis hoesje van een andere fabrikant krijgen.

Volgens Tim Cook, Apple’s Chief Operating Officer, had het antenneprobleem geen impact op de verkopen. “We verkopen elk toestel dat we kunnen verkopen”, aldus de topman. Dat moet ook wel, want de vraag naar het toestel noemt Cook “overweldigend”. T-Mobile, dat gisterochtend met de voorverkoop van de iPhone 4 startte, heeft dat ook gemerkt en staakte de voorinschrijving om 20:00 uur dezelfde dag wegens “overweldigend succes”. Ook zei Cook dat het aantal mensen dat hun iPhone 4 heeft teruggebracht minder is dan bij de iPhone 3GS. Met name die voor het specifieke antenneprobleem zouden “bijzonder klein” zijn.

Ondanks de problemen liet Cook weten dat de vraag naar iPhones in de afgelopen maand “enorm” was. Rond 7 juni werden leveringen van de vorige generatie iPhone (3GS) significant verminderd. Omdat de nieuwe iPhone 4 en de iPhone 3GS 8 GB pas drie dagen voor het einde van het kwartaal gelanceerd werden, verkocht Apple in de periode tussen 7 en 24 juni wel minder iPhones. Desondanks steeg het aantal iPhone-verkopen met 61% ten opzichte van vorig jaar, naar 8,4 miljoen toestellen.

De iPhone 4 is vanaf 30 juli ook verkrijgbaar in Nederland. Het toestel zal dan verkrijgbaar zijn bij T-Mobile Shops, BelCompany en The Phone House, evenals via de telefonische klantenservice van T-Mobile en de website. Levertijden lopen, volgens berichten van lezers, inmiddels echter al op tot zo’n 6-8 weken voor het zwarte model en 8-10 weken voor het witte model, dat vertraging opliep door de glasleverancier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 11:08
Categorie iDevices
Onderwerpen financieel, hoesje, iPhone 4, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.