Zaklamp-app Handy Light smokkelt tethering de App Store binnen

Een ontwikkelaar heeft geprobeerd om via een zaklamp-applicatie toch tethering-functionaliteit binnen te smokkelen in de App Store. Nick Lee maakte een onschuldig uitziende app met de naam Handy Light. De €0,79 kostende zaklamp is na de ontdekking meteen door Apple weggehaald uit de App Store. Dat gebeurde eerder ook bij NetShare, een applicatie die in […]

iphone tetheringEen ontwikkelaar heeft geprobeerd om via een zaklamp-applicatie toch tethering-functionaliteit binnen te smokkelen in de App Store. Nick Lee maakte een onschuldig uitziende app met de naam Handy Light. De €0,79 kostende zaklamp is na de ontdekking meteen door Apple weggehaald uit de App Store. Dat gebeurde eerder ook bij NetShare, een applicatie die in augustus 2008 werd uitgebracht en al binnen een paar uur werd ingetrokken.

Handy Light maakte het mogelijk om je iPhone als draadloos modem te gebruiken voor je laptop of iPad. Op die manier kun je met één databundel internetten op meerdere apparaten. Je hoeft dan geen aparte databundel voor je laptop af te sluiten.

Natuurlijk zijn er al mogelijkheden om de databundel van je iPhone-abonnement te delen met je laptop, bijvoorbeeld een mobiele hotspot (MiFi), het jailbreaken van je iPhone of de tetheringoptie die op sommige iPhones gewoon aanwezig is.

handy light

De 15-jarige ontwikkelaar van Handy Flash probeerde al eerder een tethering-applicatie goedgekeurd te krijgen in de App Store, maar werd afgewezen. Daarna probeerde hij de tetheringfunctie te verbergen in een zaklamp-applicatie. Instructies hoe je de functie activeert zijn bij AppShopper te vinden: door op de zaklampkleuren blauw, geel en rood te tikken (in die volgorde) activeer je de tetheringfunctie. De bijbehorende instructievideo die de ontwikkelaar had gemaakt, is niet meer te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 13:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.