Apple vindt Samsung ook nog steeds ‘not cool’ en publiceert rectificatie

Apple heeft op de UK-website een verklaring geplaatst, waarin wordt uitgelegd dat Samsung de iPad niet kopieerde, aldus de rechtbank. Het pakt echter uit als een reclamespot voor het mooie design van de iPad.

samsung copierApple heeft in het Verenigd Koninkrijk een tekst op de website gepubliceerd, waarin ze stellen dat Samsung volgens de rechter geen inbreuk heeft gemaakt op designpatent 0000181607-0001. De publicatie was afgedwongen door de rechtbank, die besloot dat de Galaxy Tab-tablets “niet zo cool zijn” als de iPad en daarom geen rechtstreekse kopie zijn. In de bewoordingen die Apple heeft gekozen klinkt het uiteindelijk toch als een reclamespot voor het prachtige design van de iPad. De rechter schreef in zijn vonnis: “The extreme simplicity of the Apple design is striking” en “It is a cool design”. De producten hebben een zodanig uiterlijk dat je ze graag beetpakt. De Samsung Galaxy-tablets lijken volgens de rechter wel uit dezelfde familie te komen, maar hebben ongebruikelijke details aan de achterkant, hebben niet dezelfde uitstraling van understatement en extreme eenvoud die je bij Apple vindt. Kortom: ze zijn niet zo cool.

Daarmee wordt een publicatie die Apple als ‘straf’ moest publiceren alsnog een statement waarin de eigen producten worden aangeprezen. Aan het einde van de tekst verwijst Apple nog naar een rechtszaak in Duitsland over hetzelfde patent. Daar vond de rechtbank wel dat Samsung oneerlijke concurrentie pleegde door het design van de iPad te kopiëren. Ook verwijzen ze naar de Amerikaanse rechtszaak, waar Apple een schadevergoeding van 1 miljard dollar kreeg toegewezen door een jury. Apple concludeert, dat de Britse rechtbank weliswaar geen reden zag om Samsung te veroordelen voor kopiëren, maar dat andere rechtbanken van mening zijn dat Samsung met opzet Apple’s “veel populairdere iPad” kopieerde.

De tekst is hier te lezen: Samsung / Apple UK judgment

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 11:22
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.