Apple publiceert ‘Galaxy Tab is niet zo cool’-bericht op UK-website

Apple UK heeft een statement op zijn site geplaatst, waarin wordt uitgelegd dat Samsung niet de iPad heeft gekopieerd. Dit op verzoek van de rechter.

iPad galaxy tabAfgelopen week oordeelde de Britse rechtbank dat Apple in advertenties moest melden dat Samsung geen producten van Apple heeft gekopieerd. Inmiddels heeft Apple dit gedaan op de Britse Apple-site. In een lap tekst legt Apple uit hoe de rechter heeft geoordeeld. Apple grijpt de laatste alinea echter aan om duidelijk te maken dat ze in een soortgelijke zaak in Duitsland van Apple hebben gewonnen.

In een citaat van de rechter wordt uitgelegd dat Samsung Apple niet heeft gekopieerd, omdat de Samsung-tablets ongebruikelijke details op de achterkant hebben. Bovendien zijn ze volgens de rechter “niet zo cool” als de iPad. De tekst is alleen te lezen op Apple UK-website. In de eerste alinea wordt uitgelegd wat er aan de hand is, maar Apple gebruikt hier aardig veel termen en productnamen voor.

Hoe lang het statement op Apple’s website zal staan is nog niet duidelijk. De rechter oordeelde dat Apple de tekst niet alleen op hun eigen site moet zetten, maar ook in een aantal krantenadvertenties.

Meer informatie: Samsung / Apple UK judgment

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 10:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung, samsung galaxy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.