Draadloze iPhone-dockconnector Pear van Kickstarter verwijderd

Het Bluetooth iPhone accessoire Pear is tijdelijk van Kickstarter verwijderd. Het logo zou een handelsmerk schenden van een ander bedrijf. Je kunt de Pear aansluiten op een iPhone-speaker, om hem via Bluetooth draadloos te gebruiken.

PearAfgelopen maand dook de Pear op. Dit kleine accessoire kan aangesloten worden op een speaker met een iPhone-dock, waarna je ook via een Bluetooth-verbinding draadloos muziek kunt afspelen. De maker probeerde via Kickstarter geld in te zamelen om het accessoire te maken, maar de crowdfundsite heeft de Pear verwijderd omdat het logo een handelsmerk zou schenden. Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuw logo, zodat de Pear wederom op Kickstarter geld kan proberen in te zamelen.

De Pear is een klein, vierkant doosje dat niet veel breder is dan de iPhone. Hierdoor kun je hem aansluiten op iedere 30-pin-dock waar je normaal gesproken de iPhone in kan steken. Een Bluetooth-ontvanger stuurt het signaal van het apparaat vervolgens door naar je iPhone. Hierdoor kun je iedere iPhone-speaker ook draadloos gebruiken. Omdat er gebruik wordt gemaakt van Bluetooth, is het ook mogelijk om andere smartphones met Bluetooth-ondersteuning met het apparaat te koppelen.

Het is niet duidelijk wiens handelsmerk met het logo geschonden zou worden. Het zou in ieder geval niet gaan om Apple of de kinderserie iCarly, die ook geregeld het Apple-logo nabootst met een peer. Je kunt je op de site van Pear aanmelden voor een mailinglijst, waardoor je een bericht krijgt wanneer het project weer op Kickstarter staat. Pear staat ook open voor suggesties voor het nieuwe logo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2012, 17:57
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.