Lighthouse Camera

Apple krijgt patenten voor slimme beveiligingscamera’s in handen

Apple heeft de patenten van Lighthouse AI overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd was in beveiligingscamera's voor thuis.

Lighthouse AI is een bedrijf dat eind vorig jaar failliet ging en zich bezighield met beveiliging voor thuis. Het bedrijf maakte beveiligingscamera’s die mensen, huisdieren en gezichten konden herkennen met gebruik van geavanceerde AI-technieken. Zo kon de camera onderscheid maken tussen volwassenen en kinderen, om op die manier de meldingen erop af te stemmen. Het was ook mogelijk om natuurlijke spraakcommando’s te geven, zoals: “Laat me weten als de kinderen op weekdagen om 16:00 uur nog niet thuis zijn”, of: “Wat deden de kinderen terwijl ik gisteren weg was?”

Patenten van Lighthouse AI

Lighthouse had hiervoor allerlei patenten ontvangen, die nu in handen zijn van Apple. Het gaat daarbij om simpele functies die te maken hebben met beveiligingscamera’s, maar er zitten ook slimme technieken bij die te maken hebben met het meten van diepte.

De patenten beschrijven onder andere ‘Computer-vision based security system using a depth camera’ and ‘Method and system for using light emission by a depth-sensing camera to capture video images under low-light conditions’. Daarnaast zijn er nog patenten die in de molen zitten om te worden toegewezen.

Lighthouse Camera

De kans dat Apple nu zelf een beveiligingscamera voor thuis gaat maken is niet zo groot. Wel zal Apple de patenten van Lighthouse waarschijnlijk gaan gebruiken om de camerafuncties van de iPhone slimmer te maken, bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning en Face ID. Volgens geruchten wil Apple in 2020 een 3D-camera in de iPhone inbouwen, waarmee het nog beter mogelijk is om diepte te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.