Apple-patent op Kaarten-applicatie openbaar gemaakt

Het in 2008 door Apple aangevraagde patent op de Kaarten-app is vandaag openbaar gemaakt. Volgens Apple is de interface rustiger en leger dan alternatieven die in 2008 bestonden.

Maps PatentApple heeft een patent gekregen op de interface van de Kaarten-applicatie, waarin wordt beschreven hoe je aan de hand van speciale interacties niet op tientallen knoppen hoeft te drukken om een plek te zoeken of een route te plannen. Het patent werd in 2008 al door Apple aangevraagd, maar is vandaag pas officieel openbaar gemaakt.

Het patent beschrijft de Kaarten-applicatie van iOS in grote lijnen. Volgens Apple gebruiken andere apps veel knoppen waardoor het scherm van de telefoon vol komt te staan. Apple’s alternatief zou een stuk leger en rustiger zijn en aan de hand van een paar handelingen hetzelfde voor elkaar kunnen krijgen als drukkere apps. Het patent dekt ook het gebruik van het touchscreen: zo is het mogelijk om over het scherm te vegen om door de kaart te navigeren.

Het is interessant om te zien hoe Apple de Kaarten-app in 2008 al belangrijk genoeg vond om in een patent vast te leggen. Dit is zeker niet het enige aspect van de iPhone dat Apple in patenten heeft gedocumenteerd: in 2007 zei Steve Jobs al dat er meer dan 200 iPhone-patenten waren afgesloten. Sommige iPhone-patenten spelen nu een belangrijke rol in bijvoorbeeld de rechtszaken tussen Apple en Samsung.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 14:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google maps, patenten, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.