Apple-patent beschrijft iPhone media-extender voor radio en tv

Een Apple-patent beschrijft een soort add-on voor iPhone en iPod waarmee je radio en tv op draagbare apparaten kunt ontvangen. Bovendien kun je muziek en films voorzien van tags, zodat Apple je smaak leert kennen en suggesties kan doen.

tv radio patentApple registreert heel wat patenten waar ze niet altijd iets mee doen. Toch krijg je daarmee wel een idee wat een bedrijf zoal van plan is of aan het onderzoeken is. Neem nu het nieuw verschenen patent waarin een soort dongle of dock voor mobiele apparaten wordt beschreven waarmee je AM, FM, HD en satellietradio kunt ontvangen. Het apparaat is ook geschikt voor kabel-tv, satelliet-tv, tv via de antenne of IPTV. Figuur 1f toont een iPhone-achtig apparaat, terwijl de apparaten in de afbeeldingen meer op de iPod lijken.

Het patent beschrijft de mogelijkheid om informatie over de film, het tv-programma of het muzieknummer dat momenteel wordt afgespeeld te taggen. Aan de hand daarvan kan iTunes bepalen welke films, tv-shows en muziek mogelijk interessant voor je is. Een dergelijke media-extender zorgt ervoor dat je je emergency batterij niet meer kunt gebruiken.

Via: TheiPhoneblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2008, 19:56
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod, muziek, radio, satelliet, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.